Firefox takes a long time (about 2-3 minutes) to get a response from HTTP servers

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

RESOLVED INCOMPLETE
9 years ago
8 years ago

People

(Reporter: asaz989, Unassigned)

Tracking

3.5 Branch
Other
Linux
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [CLOSEME 2011-2-25])

(Reporter)

Description

9 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux; en-US) AppleWebKit/527+ (KHTML, like Gecko, Safari/419.3)  Arora/0.10.1
Build Identifier: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.9.1.7) Gecko/20100106 Ubuntu/9.10 (karmic) Firefox/3.5.7

When I try to load any web page, Firefox will show the tab as "Loading...", and the status bar will  read "Waiting for somesite.com..." for several minutes, at the end of which the page is loaded quickly and correctly. This behavior only appears on certain internet connections, and is not shared by any other internet applications (IM, external non-Mozilla e-mail client, and other web browsers work just fine)

Reproducible: Sometimes

Steps to Reproduce:
1. Connect to certain networks (the ones I've seen it on are the MIT and UC Berkeley university wireless networks).
2. Attempt to load a page.
Actual Results:  
Takes several minutes to start loading a page.

Expected Results:  
Page should begin loading almost immediately.
Does this also happen in safe-mode / with a new profile?
http://support.mozilla.com/en-US/kb/Safe+Mode
http://support.mozilla.com/en-US/kb/Basic+Troubleshooting#Make_a_new_profile
Version: unspecified → 3.5 Branch
Reporter, are you still seeing this issue with Firefox 3.6.13 or later in safe mode or a fresh profile? If not, please close. These links can help you in your testing.
http://support.mozilla.com/kb/Safe+Mode
http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles
Whiteboard: [CLOSEME 2011-2-25]
This bug has had the CLOSEME tag for several weeks and the date in the tag is
far gone. If the reporter can still see this issue, Please retest with Firefox
3.6.x or later and a new profile
(http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles). Then please remove the
closeme tag in the whiteboard, mark the bug against the proper version and
comment on the bug.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 8 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.