No system sound for incoming mail.

RESOLVED WORKSFORME

Status

Thunderbird
General
RESOLVED WORKSFORME
8 years ago
8 years ago

People

(Reporter: John, Unassigned)

Tracking

({qawanted})

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [needs Mac repro])

(Reporter)

Description

8 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X 10.4; en-US; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X 10.4; en-US; rv:1.9.1.8) Gecko/20100216 Thunderbird/3.0.2

The best feature, the system sound for incoming mail does not work. Does not work on my Intel Mac nor my PPC Mac. It won't even let me select a sound.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Try to select a sound or check system sound. Can't do it. Won't pick up sound. Choices not available. In non-selectable background mode.
2.
3.
Actual Results:  
None.

Expected Results:  
System sound for incoming email.
Bug 194632 looks related, but that's long been fixed. Bug 544232 is also similar; please follow the troubleshooting directions there and report results here.

In particular, a screenshot of the preference screen would be good.
Keywords: qawanted
Whiteboard: [needs Mac repro]
(Reporter)

Comment 2

8 years ago
Started in safe mode.  Same problem.  Looked at other bug reports that were similar, no help.  Attached screen shots for both system sound and browse. I have the screen shots, but how do I attach here on this report form?
(In reply to comment #1)
> Bug 194632 looks related, but that's long been fixed. Bug 544232 is also
> similar; please follow the troubleshooting directions there and report results
> here.
> 
> In particular, a screenshot of the preference screen would be good.
(Reporter)

Comment 3

8 years ago
I resolved problem by copying system folder sound files (.aiff files) which cannot be changed and are not compatible with TBird 3 to my personal sound folder in my library. Then I downloaded the free sound file converter SWITCH.  I converted the files to .wav format. Then I did the browse thing in the TBird prefs under chose this file. Voila. The mail notification now works.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 8 years ago
Resolution: --- → FIXED
Marking WFM based on comment #3.
Resolution: FIXED → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.