since D3D10 landed black flikering rectangles appears instead of trasparent frame

ASSIGNED
Assigned to

Status

()

--
major
ASSIGNED
8 years ago
7 years ago

People

(Reporter: fxtech, Assigned: bas.schouten)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

8 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b7pre) Gecko/20101002 Firefox/4.0b7pre
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b7pre) Gecko/20101002 Firefox/4.0b7pre

since layers.use-d3d10 landed

some site like arewefastyet.org or other site that use trasparent layer have black box instead.

anyone have the same issue ?


Adapter DescriptionNVIDIA GeForce 7600 GS Vendor ID10deDevice ID0392Adapter RAM512Adapter Driversnvd3dumDriver Version8.17.12.6063Driver Date9-10-2010Direct2D EnabledtrueDirectWrite EnabledtrueGPU Accelerated Windows1/1 Direct3D 10



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. set layers.use-d3d10 to true
2A. go to www.google.com , search for whatever
3A. move to mouse on the upper side up and down and part of the site become black
4A. result http://i.imgur.com/tcLTs.png

the issue affect even all the type of form box , an example is the forum form box http://i.imgur.com/nufyq.png



Actual Results:  
the result is a black rectangle on all the area that should trasparent or underlined as the text writtend in a form box

another simple test is to run the http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/PsychedelicBrowsing/Default.html and check if the lower part of the screen is a black box or trasparent layer 


i am using windows 7 with a DX9 card and DX10 library 

PS: performance on ie9 psychedelic test jump from around 1050 to 1650 point



Adapter DescriptionNVIDIA GeForce 7600 GS Vendor ID10deDevice ID0392Adapter RAM512Adapter Driversnvd3dumDriver Version8.17.12.6063Driver Date9-10-2010Direct2D EnabledtrueDirectWrite EnabledtrueGPU Accelerated Windows1/1 Direct3D 10
(Assignee)

Updated

8 years ago
Assignee: nobody → bas.schouten
Status: UNCONFIRMED → ASSIGNED
Ever confirmed: true
blocking2.0: --- → ?
(Assignee)

Comment 1

8 years ago
This should not block until we have a reported case with a DX10 card. (I haven't had the opportunity to try yet) Although I'm expecting it to reproduce on DX10 cards as well.
Please renominate if this ever happens with a DX10 card.
blocking2.0: ? → ---
(Assignee)

Comment 3

8 years ago
I cannot reproduce this on my DX10 card much to my surprise, I'd like to know if someone can!
(Reporter)

Comment 4

8 years ago
are you using nvidia card ? could you post detail about the driver used ?

could you try with the latest beta driver ?

http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-260.63-beta-driver.html

PS: also arewefastyet.org for my is black
(Assignee)

Comment 5

8 years ago
(In reply to comment #4)
> are you using nvidia card ? could you post detail about the driver used ?
> 
> could you try with the latest beta driver ?
> 
> http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-260.63-beta-driver.html
> 
> PS: also arewefastyet.org for my is black

I'm tried with an NVidia GT230M, GT8800, and an ATI 5850, not using the beta driver but I doubt it'll matter, I can try later though. I wonder if there's some limitation to D3D10 level9_3 which I've failed to take into account.

Comment 6

8 years ago
I get this on my 6800GS. D3D10 gets a much better score though ;)
(Reporter)

Comment 7

8 years ago
that means that i am not crazy
(Reporter)

Comment 8

8 years ago
just some news ,with the build of this week , if i disable accelerate-all , loading the page www.badtaste.it www.anandtech.com etc firefox become completly unresponsive as soon as page i scrolled (but it did not crash).

-  Enabling accelerate-all (using D3D10) all is ok but the black flikering rectangle still here every time that a trasparent layer is used or on text forms. (im that case flash player clipping over chrome toolbar is ok)  

- Enabling accelerate-all (using D3D9) no black rectangle and trasparent layer are ok , but flash plugin paint over chrome toolbar when scrolled. And scrolling work on www.badtaste.it (this site use a trasparent layer for advertising)

Comment 9

8 years ago
User agent Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
NVIDIA GeForce Go 7600ID produttore10deID dispositivo0398RAM scheda grafica128
Driver scheda graficanvd3dum nvwgf2um,nvwgf2umVersione driver8.17.12.7550
Data aggiornamento driver6-15-2011Direct2D attivofalseDirect
Write attivofalse (6.1.7601.17563, font cache 5,07 MB)
Rendering WebGLGoogle Inc. -- ANGLE -- OpenGL ES 2.0 (ANGLE 0.0.0.611)
Finestre con accelerazione GPU1/1 Direct3D 9

Hi, the problem still persist with different driver.
Explorer 9 use d2d without problem, http://ie.microsoft.com/testdrive/Performance/FishBowl/Default.html show about 25 fps at 50 fish.
Firefox show 0 fps at 50 fish. If I turn on d2d i see many black box

Firefox with forced d2d is
considerably faster and render without artefact (same as Explorer9)
on this site http://srufaculty.sru.edu/david.dailey/svg/balloon.svg
(Reporter)

Comment 10

7 years ago
just a little update , i am using aurora 9.0a2 , now all is ok , just a little glitch. I still have black rectangle on auurora tab button , search engine , and tabs name just when firefox start, but if i minimize and maximize the windows or if i pass the mouse over the tab all the glitch gone and i am able to use D2D accelerated layer even with a DX9 cart on windows 7 (D2D force true and , DX9 prefer true)

Graphics
      

      
        
Adapter DescriptionNVIDIA GeForce 7600 GSVendor ID10deDevice ID0392Adapter RAM512Adapter Driversnvd3dumDriver Version8.17.12.8538Driver Date9-22-2011Adapter RAM (GPU #2)UnknownAdapter Drivers (GPU #2)UnknownDirect2D EnabledtrueDirectWrite Enabledtrue (6.1.7600.20905)ClearType ParametersGamma: 2200 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 100 Enhanced Contrast: 300 WebGL RendererGoogle Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce 7600 GS) -- OpenGL ES 2.0 (ANGLE 0.0.0.740)GPU Accelerated Windows1/1 Direct3D 9
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.