Closed Bug 611420 Opened 11 years ago Closed 11 years ago

German dictionaries get installed as packaged add-ons but that doesn't work

Categories

(Mozilla Localizations :: de / German, defect)

defect
Not set
major

Tracking

(Not tracked)

RESOLVED FIXED

People

(Reporter: stefanehaas, Assigned: kairo)

Details

User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b7pre) Gecko/20101008 Firefox/4.0b7pre SeaMonkey/2.1b1
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0b7pre) Gecko/20101008 Firefox/4.0b7pre SeaMonkey/2.1b1

(Default) language for de-SM 2.1b1 allows spellchecker/language installs but de_* (KaiRo) spellcheckers are not use for spell checking in web pages and mails

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Open a new mail or web site with text input field
2. Type german text
3. Every de_* word is underlined
Actual Results:  
I have to disable the spellchecking every time in order to type German text, otherwise input is hard to read

Expected Results:  
Do German spell checking (no de_* spell checking available after de_* languages installed) even after plain de installation
KaiRo, all he needs to do is to install a newer version of the de dictionary updated for Gecko 2 from AMO right?
um wrong bug, sorry
No longer blocks: sm-doorhanger
The packages from AMO work fine for me.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Closed: 11 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
Actually, bug 533038 just laid out the problem - existing installs work, but new installs don't as they get don't get unpackaged any more and that breaks the spellchecker.

I'll need to do new versions with the unpack entry in install.rdf - this affects all products though, so let's move this into the localizations / de component.
Status: RESOLVED → REOPENED
Component: General → de / German
Ever confirmed: true
OS: Windows XP → All
Product: SeaMonkey → Mozilla Localizations
QA Contact: general → german.de
Hardware: x86 → All
Resolution: WORKSFORME → ---
Summary: German (de_*) spellcheck not recognized, re_*, en_*, es_* work → German dictionaries get installed as packaged add-ons but that doesn't work
I have uploaded 2.0.2 versions of the German dictionaries with a fix for this, they just need to be reviewed on AMO now to go public.
2.0.2 works fine
Status: REOPENED → RESOLVED
Closed: 11 years ago11 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
I haven't seen any message of the 2.0.2 versions being reviewed, so this is still open. And if it gets closed, it will go to FIXED, I had to spend actual work on it. WFM would mean that there was no real problem to start with and the original state would have been OK:
Status: RESOLVED → REOPENED
Resolution: WORKSFORME → ---
Assignee: nobody → kairo
Status: REOPENED → ASSIGNED
All three dictionaries have approved 2.0.2 versions up on AMO now, so this is fixed. Thanks for reporting this!
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 11 years ago11 years ago
Resolution: --- → FIXED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.