Incorrect spacing between characters - some characters are glued together

UNCONFIRMED
Unassigned

Status

()

Core
Graphics
UNCONFIRMED
7 years ago
7 years ago

People

(Reporter: krzysztofmo, Unassigned)

Tracking

Trunk
x86_64
Windows 7
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

7 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b7) Gecko/20100101 Firefox/4.0b7
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b7) Gecko/20100101 Firefox/4.0b7

On all of the menus and dialog boxes the spacing between characters is incorrect. The characters appear to be stuck together.

Reproducible: Always




I am using Windows 7 with Clear Type option turned off. I am also using custom fonts for the menus and window text (Tahoma 8pt).
(Reporter)

Comment 1

7 years ago
Created attachment 490210 [details]
Firefox 4.0 beta 7 vs Firefox 3.6.12
Is it the exact same profile? Can you please check in the advanced pane of the preferences dialog what happens when you disable hardware acceleration?
(Reporter)

Comment 3

7 years ago
Yes, it's the same profile.

When I turned off hardware acceleration, the font spacing is ok. (btw. i am using a ati hd 3470 notebook card on sony vaio)
Thanks. Moving over to Graphics.
Component: Menus → Graphics
Product: Firefox → Core
QA Contact: menus → thebes
blocking2.0: --- → ?
Please renom if & when this bug gets confirmed.
blocking2.0: ? → ---
Reporter, do you have Cleartype enabled on your box? Can you also please check with a fresh profile for Firefox? 

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Managing+profiles
Also please post the graphics information from the help -> troubleshooting page. Thanks.
(Reporter)

Comment 8

7 years ago
The ClearType is disabled. 

I created a fresh profile, but it doesn't help.
(Reporter)

Comment 9

7 years ago
Here's my troubleshooting info:



  Application Basics

        Name
        Firefox

        Version
        4.0b7

        User Agent
        Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0b7) Gecko/20100101 Firefox/4.0b7

        Profile Directory

          Open Containing Folder

        Enabled Plugins

          about:plugins

        Build Configuration

          about:buildconfig

  Extensions

        Name

        Version

        Enabled

        ID

        Feedback
        1.0.3
        true
        testpilot@labs.mozilla.com

        ZoneAlarm Toolbar
        1.5.53.4
        false
        {FFB96CC1-7EB3-449D-B827-DB661701C6BB}

        Firefox Synchronisation Extension
        7.3.3.42
        false
        {A27F3FEF-1113-4cfb-A032-8E12D7D8EE70}

  Modified Preferences

      Name

      Value

        browser.places.smartBookmarksVersion
        2

        browser.startup.homepage_override.buildID
        20101104131838

        browser.startup.homepage_override.mstone
        rv:2.0b7

        extensions.lastAppVersion
        4.0b7

        network.cookie.prefsMigrated
        true

        places.history.expiration.transient_current_max_pages
        127812

        privacy.sanitize.migrateFx3Prefs
        true

  Graphics

        Adapter Description
        ATI Mobility Radeon HD 3470

        Vendor ID
        1002

        Device ID
        95c4

        Adapter RAM
        256

        Adapter Drivers
        atiumd64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64

        Driver Version
        8.635.0.0

        Driver Date
        8-4-2009

        Direct2D Enabled
        true

        DirectWrite Enabled
        true

      GPU Accelerated Windows
      1/1 Direct3D 10
Could you also please try with a fresh Windows user? Would be good to know if any settings of your Windows profile is causing it.
(Reporter)

Comment 11

7 years ago
I created a fresh Window user, but the problem persists. I have also updated drivers for my video card, but it didn't help either.
Thanks. Marcia or Juan, do we have notebooks with an ATI Mobility Radeon HD 3470 or similar in the lab?
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.