Create Filter from... not added to message filters

RESOLVED INCOMPLETE

Status

--
critical
RESOLVED INCOMPLETE
8 years ago
7 years ago

People

(Reporter: david, Unassigned)

Tracking

({dataloss})

1.9.2 Branch
x86_64
Linux
dataloss

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

8 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.9.2.13) Gecko/20110109 Iceweasel/3.6.13 (like Firefox/3.6.13)
Build Identifier: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.9.1.16) Gecko/20101226 Icedove/3.0.11

When I try to create a filter from a mail address (by right clicking the email address in the message pane), I can adjust the filter settings, etc...

However, once I click on the OK button, I'm taken to the "Message filters" dialog window, but the filter I just now set up is not listed.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Right click sender's email address and select "create filter from..."
2. Adjust filter settings and click ok
3. See that filter has not been added to message filters list
Actual Results:  
No message filter was added to the list

Expected Results:  
New filter to be added to the list of message filters
Does this also happens in -safe-mode ?

Can you update to 3.1.x as 3.0.x is currently unsupported.
(Reporter)

Comment 2

8 years ago
(In reply to comment #1)
> Does this also happens in -safe-mode ?

Yes, it does.

> Can you update to 3.1.x as 3.0.x is currently unsupported.

I might be able to, but I'm using it as it is in debian squeeze stable. 3.1.x is only in experimental. Maybe I should file a bug with their bugtracker then?
(In reply to comment #2)
> (In reply to comment #1)
> > Does this also happens in -safe-mode ?
> 
> Yes, it does.
> 
> > Can you update to 3.1.x as 3.0.x is currently unsupported.
> 
> I might be able to, but I'm using it as it is in debian squeeze stable. 3.1.x
> is only in experimental. Maybe I should file a bug with their bugtracker then?

Not really - I was asking just to make sure that it wasn't fixed in recent builds.
(Reporter)

Comment 4

8 years ago
(In reply to comment #3)
> > is only in experimental. Maybe I should file a bug with their bugtracker then?
> Not really - I was asking just to make sure that it wasn't fixed in recent
> builds.

I can confirm the same behaviour in 3.1.7

Comment 5

7 years ago
(In reply to david from comment #4)
> I can confirm the same behaviour in 3.1.7

and in version 6?  :(

anything in error console?
Severity: minor → normal
Component: General → Filters
Product: Thunderbird → MailNews Core
QA Contact: general → filters
Whiteboard: [closeme 2011-10-21]
Version: unspecified → 1.9.2 Branch

Comment 6

7 years ago
I can't reproduce this, and no response from reporter about testing >version 3.1
Severity: normal → critical
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 7 years ago
Keywords: dataloss
Resolution: --- → INCOMPLETE
Whiteboard: [closeme 2011-10-21]

Comment 7

7 years ago
Why the severity change?

Comment 8

7 years ago
because as described it's effectively dataloass. 

however, 
a) perhaps creating a filter via the standard UI works for the user. but the question wasn't asked, so we don't know that
b) perhaps the filter really was added, but just wasn't displayed after "OK" was clicked - irrc there was such a bug, which iirc is now gone. again, we don't know that from the reporter.

so perhaps the severity and keyword aren't accurate. We'd only know with more feedback from the reporter
(Reporter)

Comment 9

7 years ago
Sorry, the reporter was busy these last weeks and his distribution of choice is still suggesting Thunderbird 3.* in their stable repository.

The conditions I tested in now are completely different, so I do not know whether they apply:

Windows XP SP3
Thunderbird 7.0.1

I can confirm that "create filter from ..." works under these conditions. The rule is created and added to the list of rules.
I will try to find yet another setup, preferably a Unix machine.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.