Page does not redirect to office.microsoft.com when installing Office 2010

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

Firefox
General
--
trivial
RESOLVED INCOMPLETE
7 years ago
7 years ago

People

(Reporter: jcarsley, Unassigned)

Tracking

4.0 Branch
x86_64
Windows 7
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(URL)

(Reporter)

Description

7 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0

I love firefox and thought you might want to know about this bug so that other people are not turned off by the new 4.0 version.  I have just upgraded from MS Office 2007 to MS Office 2010.  After the installation, it asked me if I wanted to reboot so it could complete the installation.  I chose not to restart.  The MS Office installer then opened up my default browser (Firefox 4.0) so that I could read the welcome pages for MS Office 2010.

Here's where the problem occurs.  Firefox did not display the page!  When I copied the URL from Firefox to IE and hit Enter, Internet Explorer displayed the page without issue.  The URL I am referring to is:
http://officeredir.microsoft.com/r/rlidOfficeSetupComplete?clid=1033&ver=14&p1=ltPERP&p2=ProPlus

Now, if I copy the URL into a new tab in Firefox and hit Enter, the page does display as it should.  I'm guessing that MS Office 2010 is pasting(copying) the URL in the default browser's location bar, but not actually telling the browser to "go".  I just found this out while I was writing this bug description, so maybe this isn't a problem with your software at all, but with Microsoft's Office install.  I don't think they care too much...

Anyways, thought you might like to know about it.  I'd like to see Firefox become the most used browser worldwide.  Let me know if you need anything else from me.  


Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. Install Microsoft Office 2010
2. Click No to restart
3. See an empty tab with no html, but with the URL http://officeredir.microsoft.com/r/rlidOfficeSetupComplete?clid=1033&ver=14&p1=ltPERP&p2=ProPlus
Actual Results:  
An Empty tab (page) showed in Firefox 4.0.  I was waiting for it to complete but it never did.

Expected Results:  
The URL should redirect you to http://office.microsoft.com/en-us/welcome-to-microsoft-office-2010-FX101829963.aspx

nope

Comment 1

7 years ago
WFM - Does the issue still occur if you start Firefox in Safe Mode? http://support.mozilla.com/en-US/kb/Safe+Mode

How about with a new, empty profile? http://support.mozilla.com/en-US/kb/Basic+Troubleshooting#Make_a_new_profile
Version: unspecified → 4.0 Branch

Comment 2

7 years ago
Reporter -> Are you still experiencing this issue? Have you tried safe mode or a new profile?

Comment 3

7 years ago
Closing bug as Incomplete - if you are still experiencing this issue or have more information to provide feel free to post back here and we can re-open the bug. You can also get assistance by visiting the Firefox help site -> http://support.mozilla.com/en-US/kb/Ask+a+question
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 7 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.