unable to start linux builds

VERIFIED WORKSFORME

Status

--
blocker
VERIFIED WORKSFORME
18 years ago
8 years ago

People

(Reporter: bugzilla, Assigned: cls)

Tracking

({platform-parity, smoketest})

Trunk
x86
Linux
platform-parity, smoketest

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

18 years ago
i used the tarball [bad idea?], and after decompressing it then trying to run
it, netscape wouldn't start up. Asa is also having startup issues with mozilla
bits on linux. known issue?

ftp://sweetlou.mcom.com/products/client/seamonkey/unix/linux/2.2/x86/2001-01-25-11-Mtrunk/netscape-i686-pc-linux-gnu.tar.gz

output:

sairuh@hopey 90: ./netscape
./run-mozilla.sh ./mozilla-bin
MOZILLA_FIVE_HOME=/export/builds/2001012511/package
 
LD_LIBRARY_PATH=/export/builds/2001012511/package:/export/builds/2001012511/package/Cool
         
LIBPATH=/export/builds/2001012511/package:/export/builds/2001012511/package/Cool
      
SHLIB_PATH=/export/builds/2001012511/package:/export/builds/2001012511/package/Cool
      XPCS_HOME=/export/builds/2001012511/package/Cool
      MOZ_PROGRAM=./mozilla-bin
      MOZ_TOOLKIT=
        moz_debug=0
     moz_debugger=
sairuh@hopey 91: 

i'll try out the installer bits, fwiw...

btw, the sea for Mac didn't have any problems starting up...

ftp://sweetlou.mcom.com/products/client/seamonkey/macos/8.x/ppc/2001-01-25-10-Mtrunk/Netscape6-mac.sea.bin
(Reporter)

Updated

18 years ago
Severity: normal → blocker
Keywords: pp
(Reporter)

Comment 1

18 years ago
hmm, perhaps this should go to installer? unsure... in any case, also fails to
startup after using stubs installer.

sairuh@hopey 100: ./netscape
./run-mozilla.sh ./mozilla-bin
MOZILLA_FIVE_HOME=/export/builds/2001012511
  LD_LIBRARY_PATH=/export/builds/2001012511:/export/builds/2001012511/Cool
          LIBPATH=/export/builds/2001012511:/export/builds/2001012511/Cool
       SHLIB_PATH=/export/builds/2001012511:/export/builds/2001012511/Cool
      XPCS_HOME=/export/builds/2001012511/Cool
      MOZ_PROGRAM=./mozilla-bin
      MOZ_TOOLKIT=
        moz_debug=0
     moz_debugger=
************************************************************
* Call to xpconnect wrapped JSObject produced this error:  *
[Exception... "Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED)
[nsIComponentManager.registerComponentWithType]"  nsresult: "0x8000ffff
(NS_ERROR_UNEXPECTED)"  location: "JS frame ::
/export/builds/2001012511/components/nsSidebar.js :: anonymous :: line 344" 
data: no]
************************************************************
************************************************************
* Call to xpconnect wrapped JSObject produced this error:  *
[Exception... "Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED)
[nsIComponentManager.registerComponentWithType]"  nsresult: "0x8000ffff
(NS_ERROR_UNEXPECTED)"  location: "JS frame ::
/export/builds/2001012511/components/nsXmlRpcClient.js :: anonymous :: line
1270"  data: no]
************************************************************
************************************************************
* Call to xpconnect wrapped JSObject produced this error:  *
[Exception... "Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED)
[nsIComponentManager.registerComponentWithType]"  nsresult: "0x8000ffff
(NS_ERROR_UNEXPECTED)"  location: "JS frame ::
/export/builds/2001012511/components/nsFilePicker.js :: anonymous :: line 203" 
data: no]
************************************************************
************************************************************
* Call to xpconnect wrapped JSObject produced this error:  *
[Exception... "Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED)
[nsIComponentManager.registerComponentWithType]"  nsresult: "0x8000ffff
(NS_ERROR_UNEXPECTED)"  location: "JS frame ::
/export/builds/2001012511/components/nsJSAimKeywords.js :: anonymous :: line
22"  data: no]
************************************************************
************************************************************
* Call to xpconnect wrapped JSObject produced this error:  *
[Exception... "Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED)
[nsIComponentManager.registerComponentWithType]"  nsresult: "0x8000ffff
(NS_ERROR_UNEXPECTED)"  location: "JS frame ::
/export/builds/2001012511/components/nsJSAimChatRendezvous.js :: anonymous ::
line 44"  data: no]
************************************************************
************************************************************
* Call to xpconnect wrapped JSObject produced this error:  *
[Exception... "Component returned failure code: 0x8000ffff (NS_ERROR_UNEXPECTED)
[nsIComponentManager.registerComponentWithType]"  nsresult: "0x8000ffff
(NS_ERROR_UNEXPECTED)"  location: "JS frame ::
/export/builds/2001012511/components/nsJSAimOdirEntry.js :: anonymous :: line
16"  data: no]
************************************************************
sairuh@hopey 101: 
(Reporter)

Comment 2

18 years ago
tracy, do you see this as well?
(Reporter)

Comment 3

18 years ago
addendum: asa saw this using today's 8am mozilla bits [not sure which download
he used, though].
(Reporter)

Comment 4

18 years ago
s/download/download type. [sheesh]
yes, I loaded the 11:00 oclock build and saw exactly that.
(Reporter)

Updated

18 years ago
Keywords: smoketest
I've been seeing this ever since I've been using the tarballs (say, about a
week, week and a half.) What it boils down to is that Mozilla is unable to
create or manage or really even think about profiles in any way; having created
a single default profile in M18, though, I can start the nightlies up without
problems, and the changes I make are saved properly.

Comment 7

18 years ago
So this seems to be a profile problem? Akk's build starts up fine.
(Assignee)

Comment 8

18 years ago
I see this problem with the 2001-01-25-11 mozilla build but I do not see it with 
the 2001-01-25-09 mozilla-gcc295 build.  The absence or presence of an existing 
mozilla or netscape profile does not appear to make a difference.

And I don't see this with my current tip build which is also gcc 2.95.2.
(Reporter)

Comment 9

18 years ago
agreed. packaging issue? [my recent mozilla tip build launches fine, too.]

Comment 10

18 years ago
I've been seeing this with my cvs build for several days now.

Comment 11

18 years ago
my build from 21 o clock works fine again, while the builds after 6 o clock did
not work too. fixed?
se, feel free to resolve this if this morning's bits are working for you.

Comment 13

18 years ago
dropping to critical
Severity: blocker → critical
(Reporter)

Comment 14

18 years ago
sorry for the delay. [just came back from a brief vacation.] this is working
now, using 2001.01.29.08 verification bits [mozilla on linux]. no idea what [if
anything] was fixed... marking wfm.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 18 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
(Reporter)

Comment 15

18 years ago
reopening. spoke with doron on #smoketest, who sez this might be due to earlier
tree bustage [and the verification bits might've picked it up]. using
2001.01.30.08 linux mozilla tarball i now get the following:

./mozilla
./run-mozilla.sh ./mozilla-bin
MOZILLA_FIVE_HOME=/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla
  LD_LIBRARY_PATH=/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla
    
LIBRARY_PATH=/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla:/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla/components
       SHLIB_PATH=/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla
          LIBPATH=/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla
       ADDON_PATH=/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla
      MOZ_PROGRAM=./mozilla-bin
      MOZ_TOOLKIT=
        moz_debug=0
     moz_debugger=
./mozilla-bin: error in loading shared libraries:
/home/orca/mozilla-builds/2001013008/mozilla/libjsj.so: undefined symbol:
JavaObject_convert

if there's a respin a-comin' soon, feel free to re-resolve this... thx!
Severity: critical → blocker
Status: RESOLVED → REOPENED
Resolution: WORKSFORME → ---
(Reporter)

Comment 16

18 years ago
hokay, this might likely be all platforms, if due to the bustage. feel free to
file another bug for this new issue, if needed [and cc me, pls]. :)
The tree was red at the time that build was done (in a way that would cause that
error if the build was done as a depend build on top of the 6am build).  Setting
back to WORKSFORME.

According to kysmith's email, respins for Linux and Win have started and he's
working on Mac.
Status: REOPENED → RESOLVED
Last Resolved: 18 years ago18 years ago
(Reporter)

Comment 18

18 years ago
pardon the spam: bugzilla weirdness didn't get the resolution type.
Status: RESOLVED → REOPENED
(Reporter)

Comment 19

18 years ago
really...
Status: REOPENED → RESOLVED
Last Resolved: 18 years ago18 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME

Comment 20

18 years ago
see bug 67063 for the new problem
(Reporter)

Comment 21

18 years ago
*zap*
Status: RESOLVED → VERIFIED
Product: Browser → Seamonkey
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.