When using Japanese Microsoft IME characters don't appear on Google Instant input field

UNCONFIRMED
Unassigned

Status

()

Firefox
General
UNCONFIRMED
6 years ago
6 years ago

People

(Reporter: Rodze, Unassigned)

Tracking

({inputmethod})

9 Branch
x86
Windows 7
inputmethod
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

6 years ago
Created attachment 558164 [details]
japaneseimeinput.png

User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:9.0a1) Gecko/20110904 Firefox/9.0a1
Build ID: 20110904030822

Steps to reproduce:

1. Go to www.google.com with Instant activated.
2. Focus on the search input field and switch to Japanese IME with hiragana or katakana input
3. Start typing


Actual results:

Characters don't appear visually and aren't sent to Google for Instant search.


Expected results:

Characters should appear as you type them.

Updated

6 years ago
Keywords: inputmethod

Comment 1

6 years ago
This also happens with ATOK2006 and IME2010 on
http://hg.mozilla.org/releases/mozilla-release/rev/41ea1b3fb0a9
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:6.0.1) Gecko/20100101 Firefox/6.0.1 ID:20110830092941

However, www.google.co.jp works fine.

Comment 2

6 years ago
This seems to depend on the Google Search / Interface Language (whether set explicitly in Search Settings or implied from url, location, etc...) in combination with Google Instant. 

3 cases:
1. interface language is Japanese: everything works fine
2. interface language has full Instant support (English, French, Spanish, etc): buggy behavior described above
3. interface language has limited/no Instant support: input characters appear normally, Instant disabled

On other browsers (IE, Chrome), in case 2, Instant & character display work fine (similar to Japanese)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.