[webgl] GPU-generated mipmaps are black on ATI/AMD video cards in Aurora

UNCONFIRMED
Assigned to

Status

()

Core
Canvas: WebGL
UNCONFIRMED
6 years ago
4 years ago

People

(Reporter: conor, Assigned: jgilbert)

Tracking

11 Branch
x86_64
Windows 7
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: webgl-driver)

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

6 years ago
Created attachment 599871 [details]
test_bad_mipmap.jpg

User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:11.0a2) Gecko/20120109 Firefox/11.0a2
Build ID: 20120109042006

Steps to reproduce:

View http://www.railgun3d.com/gltest2/demo.htm on Firefox Aurora on Windows with an ATI / AMD video card.


Actual results:

Observe objects appearing to fade to black, due to the fact that the lower mipmaps are black. See the screenshot for the incorrect behavior.


Expected results:

The lower mipmaps should not be black.

On Firefox Aurora, under Windows, specifically with ATI/AMD video cards, we're seeing our gpu-generated mipmaps that are all black. This bug doesn't appear to happen on Nvidia cards, or on other operating systems, or in non-Aurora Firefox.

Interestingly, Chrome Canary has the same bug, but not standard Chrome.  My guess is that it is an ANGLE bug with ATI cards.

http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=111071
(Reporter)

Comment 1

6 years ago
Specifically, the issue appeared in Firefox 11. The mipmaps look fine in 9 and 10 and are black in 11 and 12.
(Reporter)

Updated

6 years ago
Summary: GPU-generated mipmaps are black on ATI/AMD video cards in Aurora → [webgl] GPU-generated mipmaps are black on ATI/AMD video cards in Aurora
Please post the Graphic section from about:support
Component: Untriaged → Canvas: WebGL
Product: Firefox → Core
QA Contact: untriaged → canvas.webgl
(Reporter)

Comment 3

6 years ago
  Graphics

        Adapter Description
        ATI Mobility Radeon HD 4200 Series

        Vendor ID
        0x1002

        Device ID
        0x9712

        Adapter RAM
        256

        Adapter Drivers
        aticfx64 aticfx64 aticfx32 aticfx32 atiumd64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64

        Driver Version
        8.861.0.0

        Driver Date
        5-24-2011

        Direct2D Enabled
        true

        DirectWrite Enabled
        true (6.1.7601.17563)

        ClearType Parameters
        ClearType parameters not found

        WebGL Renderer
        Google Inc. -- ANGLE (ATI Mobility Radeon HD 4200 Series) -- OpenGL ES 2.0 (ANGLE 1.0.0.963)

        GPU Accelerated Windows
        1/1 Direct3D 10

        AzureBackend
        direct2d
(Reporter)

Comment 4

6 years ago
Any update on this?  The version this bug is in is now the release version.
(Assignee)

Comment 5

6 years ago
I can't seem to reproduce it, but I can try to root-cause it anyway.
Assignee: nobody → jgilbert
(Assignee)

Updated

4 years ago
Whiteboard: webgl-driver
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.