If you think a bug might affect users in the 57 release, please set the correct tracking and status flags for Release Management.

Loading an URL from the commandline doesn't work with open non-browser window

VERIFIED WORKSFORME

Status

Core Graveyard
Cmd-line Features
VERIFIED WORKSFORME
17 years ago
9 years ago

People

(Reporter: ajbu, Assigned: Bill Law)

Tracking

Trunk
x86
Windows 2000

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

17 years ago
Tested on Windows 2000 and 98, Mozilla 2001032804
Mozilla doesn't load the url from the commandline when Mozilla is running and 
doesn't have an open browser window in that session. This can be an http, 
mailto: or news: url
To reproduce:
1) Go to the mozilla bin directory
2) start mozilla.exe with -editor ("mozilla.exe -editor")
3) start mozilla.exe with an url ("mozilla.exe http://www.mozilla.org" 
or "mozilla.exe mailto:nobody@mozilla.org")
Expected result:
Mozilla.org opens in the browser, or a mail compose window.
Actual result:
An empty browser window.

4) Open another url from the commandline ("mozilla.exe http://www.mozilla.org")
This time the url loads. 

Closing all browsers and keeping the editor open
t) Open another url from the commandline ("mozilla.exe http://www.mozilla.org")
This time the url loads. So a browser window has to be created in the session 
to load the url from the commandline, or first run of mozilla to load the url 
from the commandline.
hm, this WFM on winNT [2001.04.04.12] and linux [2001.04.04.14], opt comm bits.

bill/jrgm/jag, are you able to repro this?

Comment 2

17 years ago
this worksforme on win2k with either 4/03 or 3/21 builds, either when starting 
-mail or -edit first.
okeedoke.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 17 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
mass verification of WorksForMe bugs: to find all bugspam pertaining to this,
set your search string to "IfItWorksForSlappyTheSquirrelThenItWFM".

if you think this particular bug is *still* an open issue, please make sure of
the following before reopening:

a. that it's still a problem with ***recent trunk builds*** on the all
appropriate platform[s]

b. provide clear steps to reproduce (unless a good test case is already in the
bug report), making sure it pertains to the original problem (avoid morphing as
much as possible :)
Status: RESOLVED → VERIFIED

Updated

9 years ago
Component: Cmd-line Features → Cmd-line Features
Product: Core → Core Graveyard
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.