Reply-to is not honored.

VERIFIED FIXED in M11

Status

MailNews Core
Backend
P3
normal
VERIFIED FIXED
19 years ago
10 years ago

People

(Reporter: laurel, Assigned: Jean-Francois Ducarroz)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [PR1], works for POP3 but IMAP)

(Reporter)

Description

19 years ago
Using jun03 builds on NT 4.0, Linux rh5.2 and Mac OS 8.51

Replying in seamonkey to a messsage which has a reply-to header set doesn't
work; the original sender is listed as reply recipient in the (reply)compose
window.

1.  Send a message to seamonkey user from 4.x indicating Reply-to field other
than you/the sender.
2.  Launch seamonkey to messenger.
    Get your messages.
    Select the message sent in step #1.
3.  Click Reply or use menu item Message|Reply.
Result:  Compose window opens with the sender as reply recipient in To: field.
(Reporter)

Updated

19 years ago
QA Contact: lchiang → laurel

Comment 1

19 years ago
RE: Linux build (199906-10-13 m7)
Compose window opens with NO reply recipient in the To: field.
This does not occur on Win32. Will check Mac later.
(Assignee)

Updated

19 years ago
Status: NEW → ASSIGNED
Target Milestone: M8
(Assignee)

Updated

19 years ago
Target Milestone: M8 → M9
(Assignee)

Comment 2

19 years ago
M11
(Assignee)

Updated

19 years ago
Target Milestone: M9 → M11

Comment 3

19 years ago
Can't tell from comments dated 6/10 if Win32 was working, so I re-checkd this
using build 1999080409 on win95, build 19990803 on linux and this is still a
problem.   Still checking the mac.    This should be in the Release Notes
since, in this case, the seamonkey user would have no idea the sender wanted the
reply to go to a different address.
Note: when testing this, make sure your Email address: and Reply to address: are
different in the Identity preference in the 4.x app you are using to send the
message.  As stated in the scenario, you should see the Reply to email address
in the To: field when you reply to this message.

Updated

19 years ago
Whiteboard: [PR1]

Comment 4

19 years ago
I think this needs to be fixed for PR1, so I added a note in the Status
Whiteboard
(Assignee)

Updated

19 years ago
Whiteboard: [PR1] → [PR1], works for POP3 but IMAP
(Assignee)

Comment 5

19 years ago
Fixed for POP. reply to an IMAP message won't honore the reply-to as IMAP still
using old quoting which doesn't let us to get the reply-to headers.
(Assignee)

Updated

19 years ago
Depends on: 13574
(Assignee)

Updated

19 years ago
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Last Resolved: 19 years ago
Resolution: --- → FIXED
(Assignee)

Comment 6

19 years ago
IMAP is fixed too.
(Reporter)

Updated

19 years ago
Status: RESOLVED → VERIFIED
(Reporter)

Comment 7

19 years ago
Generally OK using 1999092708m11 on linux 6.0, NT 4.0 and Mac OS 8.51.
OK IMAP and POP and when Reply-All used on news posting with Replyto set (not to
be confused with replying to the newsgroup using Followup-to).

Any specific problems with reply to will be logged as separate issues.
Product: MailNews → Core
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.