Closed Bug 766546 Opened 7 years ago Closed 6 years ago

Intermittent browser_bug561636.js | uncaught JS exception - TypeError: tab.linkedBrowser.contentDocument.getElementById("s") is null at browser_bug561636.js:371 | Test timed out | Found a tab...

Categories

(Core :: DOM: Core & HTML, defect)

defect
Not set

Tracking

()

RESOLVED FIXED
mozilla25
Tracking Status
firefox24 --- fixed
firefox25 --- fixed

People

(Reporter: emorley, Assigned: mounir)

References

Details

(Keywords: intermittent-failure)

Attachments

(6 files, 3 obsolete files)

Attached image Screenshot
Rev3 Fedora 12x64 mozilla-inbound opt test mochitest-other on 2012-06-20 02:27:30 PDT for push 74a1fc0f4859

slave: talos-r3-fed64-020

https://tbpl.mozilla.org/php/getParsedLog.php?id=12821064&tree=Mozilla-Inbound

{
TEST-INFO | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | Console message: [JavaScript Error: "The character encoding of the HTML document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the page must to be declared in the document or in the transfer protocol." {file: "data:text/html,<iframe%20name='t'></iframe><form%20target='t'%20action='data:text/html,'><input%20id='i'%20required><input%20id='s'%20type='submit'></form>" line: 0}]
TEST-PASS | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | First invalid element should be focused
TEST-PASS | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | The invalid form popup should be shown
TEST-PASS | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | The panel should show the message from validationMessage
TEST-PASS | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | The invalid form popup should not be shown
TEST-PASS | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | This tab should have been loaded in background
TEST-UNEXPECTED-FAIL | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | an unexpected uncaught JS exception reported through window.onerror - TypeError: tab.linkedBrowser.contentDocument.getElementById("s") is null at chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js:371
Stack trace:
    JS frame :: chrome://mochikit/content/tests/SimpleTest/SimpleTest.js :: simpletestOnerror :: line 994
    native frame :: <unknown filename> :: <TOP_LEVEL> :: line 0

TEST-INFO | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | Console message: [JavaScript Error: "TypeError: tab.linkedBrowser.contentDocument.getElementById("s") is null" {file: "chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js" line: 371}]
TEST-INFO | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | Console message: [JavaScript Error: "The character encoding of the HTML document was not declared. The document will render with garbled text in some browser configurations if the document contains characters from outside the US-ASCII range. The character encoding of the page must to be declared in the document or in the transfer protocol." {file: "data:text/html,<iframe%20name='t'></iframe><form%20target='t'%20action='data:text/html,'><input%20id='i'%20required><input%20id='s'%20type='submit'></form>" line: 0}]
TEST-UNEXPECTED-FAIL | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | Test timed out
XScreenSaver state: Disabled
User input has been idle for 677 seconds
args: ['/home/cltbld/talos-slave/test/build/bin/screentopng']
SCREENSHOT: <attached>
INFO TEST-END | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | finished in 30128ms
TEST-UNEXPECTED-FAIL | chrome://mochitests/content/browser/browser/base/content/test/browser_bug561636.js | Found a tab after previous test timed out: data:text/html,<iframe%20name='t'></iframe><form%20target='t'%20action='data:text/html,'><input%20id='i'%20required><input%20id='s'%20type='submit'></form>
}
Whiteboard: [orange]
Top-orange; disabled on Windows for now:
https://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/5cc14abe00d8
Whiteboard: [test disabled on Windows][leave open]
Assignee: nobody → mounir
OS: Linux → All
Hardware: x86_64 → All
Attached patch First attemptSplinter Review
That's a first attempt, could fail, could reduce the failure rate, will see ;)
Attachment #718924 - Flags: review?(emorley)
Comment on attachment 718924 [details] [diff] [review]
First attempt

Review of attachment 718924 [details] [diff] [review]:
-----------------------------------------------------------------

r=me with the makefile change.

Thank you for looking at this :-)

::: browser/base/content/test/Makefile.in
@@ -336,5 @@
> -_BROWSER_FILES += \
> -                 browser_bug561636.js \
> -                 $(NULL)
> -endif
> -

You need to add this back to _BROWSER_FILES above.
Attachment #718924 - Flags: review?(emorley) → review+
(In reply to Ed Morley [:edmorley UTC+0] from comment #211)
> You need to add this back to _BROWSER_FILES above.

Meh... Now, the test might be intermittent again :(

Good catch ;)
Very likely we will reopen that bug, but lets hope :)
https://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/ef0c622197dd
Status: NEW → ASSIGNED
Flags: in-testsuite+
Whiteboard: [test disabled on Windows][leave open]
Target Milestone: --- → mozilla22
Attachment #718924 - Flags: checkin+
Call me a pessimist :P
Whiteboard: [leave open]
Whiteboard: [leave open]
https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/ef0c622197dd
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 7 years ago
Resolution: --- → FIXED
Status: RESOLVED → REOPENED
Resolution: FIXED → ---
Interesting. Seems like we are back with a Windows-only failure.
Ed, by any chance, are you able to reproduce this bug locally?
Flags: needinfo?(emorley)
Target Milestone: mozilla22 → ---
Attachment #725025 - Flags: review?(emorley)
(In reply to Mounir Lamouri (:mounir) from comment #252)
> Ed, by any chance, are you able to reproduce this bug locally?

I've been unable to build locally for ~6months (bug 773423), and trying to do so by manually downloading the binary+tests zips hasn't gone brilliantly in the past, so suspect I'm not going to be able to test locally, sorry.
Flags: needinfo?(emorley)
Attachment #725025 - Flags: review?(emorley) → review+