bugzilla.mozilla.org has resumed normal operation. Attachments prior to 2014 will be unavailable for a few days. This is tracked in Bug 1475801.
Please report any other irregularities here.

High CPU usage with h.264 video

VERIFIED INCOMPLETE

Status

()

Core
Audio/Video
VERIFIED INCOMPLETE
6 years ago
4 years ago

People

(Reporter: JK, Unassigned)

Tracking

Trunk
x86
Windows 7
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

6 years ago
High CPU usage (like 50-70%) with h.264, especially high resolution video.

VLC only uses about 9% with hardware acceleration enabled and about 35% with HWA disabled.
(Reporter)

Updated

6 years ago
Blocks: 799315

Comment 1

6 years ago
My CPU usage only increased by about 8% when I tried to reproduce this. Could you give an example video?
(Reporter)

Comment 2

6 years ago
Video recorded with FRAPS and h.264'ed with x264 --level 4.1 --preset fast --qp 20 --b-pyramid none --ref 3 --weightp 2 --qpmin 10 --qpmax 51 --no-mbtree.

Comment 3

6 years ago
Could it be similar to bug 823168 ?
(Reporter)

Comment 4

6 years ago
(In reply to MrX1980 from comment #3)
> Could it be similar to bug 823168 ?

That makes the browser completely unresponsive. In this bug the browser is completely responsive.

I think the issue is that Firefox doesn't enable GPU decoding and uses a multithreaded CPU decoder instead.
Do you still see the problem with an up-to-date night build?

What are the specs of your computer system?
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 4 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
(Reporter)

Updated

4 years ago
Flags: needinfo?(spammaaja)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.