Notification about a non-existing message

RESOLVED INCOMPLETE

Status

RESOLVED INCOMPLETE
5 years ago
7 months ago

People

(Reporter: bugzilla, Unassigned)

Tracking

17 Branch
x86_64
Windows 7

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

5 years ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/27.0.1453.116 Safari/537.36



Actual results:

I started to receive new e-mail notification,( sound, blue mail account name, and notification icon in the taskbar, but no popup ) but there is no new message / calendar /anything in the account.
The account is with gmail, but from 5 accountof mine 2 is gmail but just one of then  is broken.
Also If this not valid notification came up, and then I hit check for new mail, then it's disappears, and came back after the first sync.
(Reporter)

Updated

5 years ago
Severity: normal → minor
For clarity:

Issue: 

He has 5 email accounts. Three are a custom/his domain, two are Gmail. One Gmail account works fine, the other doesn't.

All of a sudden, he'll get a notification sound, the account text will become blue, and will receive a notification in the taskbar (But no popup). However, when he checks for email there is nothing there. No calendar updates, or anything else.

If he clicks on the "Get Mail" message, the blue text will disappear making everything seem normal, but a little later the issue will happen again.

Marking as Window Front End for now.
Component: Untriaged → Mail Window Front End
Severity: minor → normal
Summary: Notification about an not existing new e-mail → Notification about a non-existing message
This could be related to Gmail turning on support for IMAP "CONDSTORE" a little while ago. Can you try turning off CONDSTORE support and see if the problem goes away?

Go into Options / Advanced / General and select "Config Editor"; right click anywhere in that window and select "New / Boolean", and enter "mail.server.default.use_condstore" as the preference name; check that the preference gets created with the value 'false'.

Comment 3

10 months ago
Reporter?

(In reply to :Irving Reid (No longer working on Firefox) from comment #2)
> This could be related to Gmail turning on support for IMAP "CONDSTORE" a
> little while ago. Can you try turning off CONDSTORE support and see if the
> problem goes away?
> 
> Go into Options / Advanced / General and select "Config Editor"; right click
> anywhere in that window and select "New / Boolean", and enter
> "mail.server.default.use_condstore" as the preference name; check that the
> preference gets created with the value 'false'.
Flags: needinfo?(bugzilla)
Whiteboard: [closeme 2017-10-25]

Comment 4

7 months ago
Resolved per whiteboard
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 7 months ago
Flags: needinfo?(bugzilla)
Resolution: --- → INCOMPLETE
Whiteboard: [closeme 2017-10-25]
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.