Closed Bug 890441 Opened 7 years ago Closed 7 years ago

[SMS] The keyboard appears and disappears after killing the messaging app

Categories

(Firefox OS Graveyard :: Gaia::SMS, defect, P1)

ARM
Gonk (Firefox OS)

Tracking

(blocking-b2g:leo+, b2g18 fixed)

RESOLVED FIXED
1.1 QE4 (15jul)
blocking-b2g leo+
Tracking Status
b2g18 --- fixed

People

(Reporter: leo.bugzilla.gaia, Unassigned)

References

Details

(Whiteboard: [TD-57874], [u=commsapps-user c=messaging p=0], TaipeiMMS)

1. Title: The keyboard appears and disappears fast after killing the messaging app
2. Precondition: 1)Have several long SMS/MMS threads. 
                 2) Turn on T9 and autocorrection and word suggestion with Polish language ON 
                 3)Turn on also keyboard 'vibration' and 'click sounds'
3. Tester's Action:1) Go to Messaging and open one of the longer threads
                   2) Click on the place to input new message
4. Detailed Symptom (ENG.) :  The keyboard will appear and fast disappear after killing the Messaging application
5. Expected:  Keyboard should appear without any problem.
6. Reproducibility: Y
1) Frequency Rate : 100%
7. Gaia Master/v1-train: Reproduced on v1-train
8. Gaia Revision:  613e69ee0a009399130ad2cbb8b9d0462cd1fc70
9. Personal email id: sasikala.paruchuri8@gmail.com
blocking-b2g: --- → leo+
Whiteboard: [TD-57874]
Target Milestone: --- → 1.1 QE4 (15jul)
Priority: -- → P1
Rudy, could you take a look? Is there any issue related with Keyboard? Thanks!
Flags: needinfo?(rlu)
It seems that MMS would use an iframe to load the attachment.
If that is the case, I suspect that the "keyboard disappearing issue" is the same as Bug 838547.

We should uplift the patch of Bug 838547.
Depends on: 838547
Flags: needinfo?(rlu)
Whiteboard: [TD-57874] → [TD-57874], [u=commsapps-user c=messaging p=0]
Whiteboard: [TD-57874], [u=commsapps-user c=messaging p=0] → [TD-57874], [u=commsapps-user c=messaging p=0], TaipeiMMS
Leo, can you test again with the patch from bug 838547 and see if that corrects this problem?
Flags: needinfo?(leo.bugzilla.gaia)
Flags: in-moztrap+
Patch for Bug 838547 fixes this issue also.!
Flags: needinfo?(leo.bugzilla.gaia)
Leo, should we consider this as FIXED? Could you check the status? Thanks!
Flags: needinfo?(leo.bugzilla.gaia)
It is fixed. Changing status
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 7 years ago
Flags: needinfo?(leo.bugzilla.gaia)
Resolution: --- → FIXED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.