[Hamachi] Channel 200 message on partner build

RESOLVED WONTFIX

Status

--
major
RESOLVED WONTFIX
5 years ago
4 years ago

People

(Reporter: zcampbell, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [povb][See comment 6 for how to turn this off])

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

5 years ago
Created attachment 806514 [details]
2013-09-17-18-01-28.png

After flashing with the partner build I get a "Channel 200" prompt, best described by the screenshot.

SIM is O2 United Kingdom.

Using US_20120912_QC211.cfg
I'm also seeing this on my Hamachi, although for me the screen shows 'Channel 200' and a four block of four numbers. The attached screenshot does not reflect what I see. This is often affecting automated tests for me. SIM is also O2.

I'm running a firmware build from September 24th, and I notice the devices running our automation in MV are running firmware build from November 14th, so I probably need to update. Zac: have you seen this with later firmware builds?
Flags: needinfo?(zcampbell)
(Reporter)

Comment 2

5 years ago
The four digits will probably refer to your area code (ie for me/London it is '020')

I think you can turn it off using 'cell broadcast' in Settings.

I'll try on another partner build next week.
Flags: needinfo?(zcampbell)
(Reporter)

Updated

5 years ago
Flags: needinfo?(zcampbell)
(Reporter)

Comment 3

5 years ago
Not seeing this on later firmware/base image anymore, and yea you should definitely update!
Flags: needinfo?(zcampbell)
Thanks, maybe I'll do that at the same time as unbricking my device! ;) Should we mark this as resolved?
(Reporter)

Comment 5

5 years ago
Yes.
I've marked WONTFIX as not really sure what caused or changed, nor would it be within our control to fix it anyway.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 5 years ago
Resolution: --- → WONTFIX
After getting annoyed by this and asking in #b2g it appears you can turn it off.

Settings > Messaging Settings > Cell Broadcast and touch the toggle
Whiteboard: [povb] → [povb][See comment 6 for how to turn this off]
Thanks David, I traced this to the "ril.cellbroadcast.disabled" setting and added it to my testvars.json to prevent it coming back after flashing. It turns out this must already be known as we're already disabling it on our CI devices: https://github.com/mozilla/webqa-credentials/commit/38bb111c806f3e4c1398153a3c2037bbae2c3bc6
(Reporter)

Updated

4 years ago
See Also: → bug 987233
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.