[B2G][Helix][denghuachang][Boot]Device can not enter OS after power collapsed

RESOLVED INVALID

Status

P1
blocker
RESOLVED INVALID
5 years ago
4 years ago

People

(Reporter: lecky.wanglei, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [POVB])

Attachments

(1 attachment)

2.02 MB, application/x-zip-compressed
Details
(Reporter)

Description

5 years ago
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; aff-kingsoft-ciba; .NET4.0C; .NET4.0E; Tablet PC 2.0)

Steps to reproduce:

1. Falsh the user build with ROOT. First time it can enter idle UI and work well.
2. do the EMMC stability test as following:
1) power on 0.1s, then power collapsed 0.5s, and then power on 55s, power collapsed 0.5s 
2) power on 0.2s, then power collapsed 0.5s, and then power on 55s, power collapsed 0.5s
...
549) power on 54.9s,  then power collapsed 0.5s, and then power on 55s, power collapsed 0.5s
3. power on the device



Actual results:

Device can not enter OS and blocked on the third logo


Expected results:

Device can enter idle UI and work well.


[Probability]
1 device in the 5 testing devices

[Question and Help]
The device can enter idle UI and work well when first time power on after Flash.
I debug and find:Under /data/local/webapps, all the applicattion files exist, but all the file size is 0KB.
It can not recover even reboot. 

please help to analyze.
thnaks
(Reporter)

Updated

5 years ago
Severity: normal → blocker
blocking-b2g: --- → hd?
Flags: needinfo?(wchang)
OS: All → Linux
Priority: -- → P1
Hardware: All → ARM
(Reporter)

Comment 1

5 years ago
Created attachment 819554 [details]
emmc test block third logo.zip

Comment 2

5 years ago
an EMMC stability test, shouldn't this be POVB?
Please provide your analysis and let us know how we can help you?

This is not something we can reproduce or have seen happening.
Flags: needinfo?(wchang) → needinfo?(lecky.wanglei)
Whiteboard: [POVB]
(Reporter)

Comment 4

5 years ago
(In reply to Wayne Chang [:wchang] from comment #3)
> Please provide your analysis and let us know how we can help you?

This is
> not something we can reproduce or have seen happening.

Thanks for your reply. I will try to test it on the original mozilla build.

if it is an EMMC issue, I think DATA partition will not be mounted successfully, and the broken dot maybe random position, but I find only applications file size is 0KB, directory and file still keep as the good one. 
From the kernel log, we can find that DATA partition mounted:
01-06 05:52:38 <6>[1, init] [    5.320833] EXT4-fs (mmcblk0p18): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: barrier=1
01-06 05:52:38 <6>[1, init] [    5.320854] EXT4-fs (mmcblk0p18): mounted filesystem errors=remount-ro
and I still can read/write data in the applications. 

It seems that it will not copy applications to /data/local during booting except fisrt power on, right?  I have no idea of how to analyze the issue, Is there any operation will modify the data under /data/local during Booting? Can you give me some suggestions to debug?

thanks
Flags: needinfo?(lecky.wanglei)

Comment 5

5 years ago
I don't see why you should count on us to check such "file system abnormal behaves during/after EMMC stability test" bug.

Filing this to bugzilla doesn't make sense to me at all. I will follow the "What to do and what not to do in Bugzilla" guide and set this to invalid.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 5 years ago
Resolution: --- → INVALID
Mass-modify - removal of no longer relevant blocking flags.

Updated

4 years ago
blocking-b2g: hd? → ---
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.