Wrong/broken SVG Linear gradient on Firefox 24/25 & Windows XP

UNCONFIRMED
Unassigned

Status

()

Core
Graphics
UNCONFIRMED
4 years ago
4 years ago

People

(Reporter: Vadim, Unassigned)

Tracking

({testcase})

25 Branch
x86_64
Windows XP
testcase
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(2 attachments)

(Reporter)

Description

4 years ago
Created attachment 823906 [details]
gradient Firefox Windows XP.png

User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_8_5) AppleWebKit/537.71 (KHTML, like Gecko) Version/6.1 Safari/537.71

Steps to reproduce:

You can test on Windows XP and Firefox version 24 following XML:

<?xml version="1.0" standalone="no"?>
<svg width="800" height="400" version="1.1" xmlns="http://www.w3.org/2000/svg">
  <defs>
      <linearGradient id="gradient-chart-bkg" y2="1" x2="6.123233995736766e-17" y1="0" x1="0"><stop stop-opacity="1" stop-color="#fbfbfb" offset="0%"></stop><stop stop-opacity="1" stop-color="#c6cbcf" offset="100%"></stop></linearGradient>
  </defs>
  <rect x="10" y="120" rx="15" ry="15" width="800" height="400" fill="url(#gradient-chart-bkg)"/>
</svg>




Actual results:

See attached image that the background is broken/wrong


Expected results:

Should be smooth, like on Firefox 24, OSX 10.8.5.

This is my first post, if is something wrong with it, or you need more details, please let me know.

Updated

4 years ago
Component: Untriaged → SVG
Product: Firefox → Core
(Reporter)

Updated

4 years ago
OS: Mac OS X → Windows XP
(Reporter)

Updated

4 years ago
Hardware: x86 → x86_64

Comment 1

4 years ago
Created attachment 823949 [details]
932214.svg

Updated

4 years ago
Attachment #823949 - Attachment mime type: text/svg → image/svg+xml
(Reporter)

Updated

4 years ago
Summary: Wrong/broken SVG Linear gradient on Firefox 24 & Windows XP → Wrong/broken SVG Linear gradient on Firefox 24/25 & Windows XP
Version: 24 Branch → 25 Branch
This might be a Graphics bug rather than SVG?
Flags: needinfo?(jwatt)
(Reporter)

Comment 3

4 years ago
Yes Mats, I have the same opinion.
Anyone, can confirm if its a bug ?

Thanks.
(Reporter)

Comment 4

4 years ago
Also I see in the status: NEEDINFO. Can you guys please let me know what else you need, thx.
(Reporter)

Comment 5

4 years ago
 Just to point XP version: XP Professional SP3, maybe it helps
The NEEDINFO is not directed at you Vadim.
Is this a regression Vadim i.e. has any prior version of Firefox displayed correctly on Windows XP?
(Reporter)

Comment 8

4 years ago
No, first version was 24, then we upgraded to 25, both have same problem
I suspect that this is a bug in the graphics stack, but I don't have a Windows machine, let alone an XP machine (good luck finding license keys nowadays).

Bas, do you have any insight into what this might be?
Flags: needinfo?(jwatt)
Over to Graphics for triage, please bounce it back if it turns out it's a SVG bug.  Thanks.
Component: SVG → Graphics
Keywords: testcase
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.