Font/Symbol download OCCASSIONALLY not working - Cross-Site/URI problem?

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

RESOLVED INCOMPLETE
5 years ago
3 years ago

People

(Reporter: realzero, Unassigned)

Tracking

26 Branch
x86_64
Windows 7
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(6 attachments)

(Reporter)

Description

5 years ago
Created attachment 8345442 [details]
The logs from the developer console and inspector after the site is loaded, both, working and with the visual error. Console log only German, sorry)

User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:26.0) Gecko/20100101 Firefox/26.0 (Beta/Release)
Build ID: 20131205075310

Steps to reproduce:

I'll start with a single website, but I presume it might be a general thing, but on this site it has been repruducable for me most of the time.
On rare occassion in also happens on bit.ly after being logged in.

Occured the same way with Firefox 25 and most recent 26.
Fresh install of Firefox, no leftover userdata from old install. No add-ons or plugins except the clean install ones.

1. Go to network.needforspeed.com


Actual results:

1. Website loads. Sometimes externally downloaded icons (Origin icon, "Choose language" dropdown arrow) are loaded, sometimes they are replaced with squares with hex values.
2. Reload the website once or twice
3. The state (icons loaded or not) suddenly changed, problem is suddenly there/gone.

The debug console showed several "bad URI or cross-site access not allowed" entries.


Expected results:

1. Website should load correctly every time (or never, which would be the less pleasant outcome)


I've read about similar problems in tickets 875110 and 769525 and in general I've read the problem might come from Firefox blocking the download of external ressources like fonts and thus generating "bad URI or cross-site access not allowed" listings.
All solutions to that that I could find were solutions for the corresponging webmasters or content providers in how they embed or call the media/ressources, but nothing to be done on the end-user side.

But contrary to the listed problems, this sometimes works, and after some refreshing (F5 as well as Ctrl+F5) it doesn't anymore. Or the other way around, so it seems it cannot be a general problem with the web- or content/font-server.

The problem has not occured so far in Opera browser.

I've attached all screenshots and logs I could think of )will add other files after submitting), if you need anything else or need me to try anything, just tell me.
(Reporter)

Comment 1

5 years ago
Created attachment 8345444 [details]
Website look when loaded correctly
(Reporter)

Comment 2

5 years ago
Created attachment 8345445 [details]
Website look when not loaded correctly
(Reporter)

Comment 3

5 years ago
Created attachment 8345446 [details]
Exported RAW-data from about:support
(Reporter)

Comment 4

5 years ago
Created attachment 8345449 [details]
Saved about:plugins site (German)
(Reporter)

Comment 5

5 years ago
Created attachment 8345450 [details]
Exported RAW data from about:healthreport

Comment 6

3 years ago
Can you still reproduce this — even intermittently — in the current version of Firefox in a brand new profile?
https://support.mozilla.org/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles

In the future, please attach files in commonly accessible types like plain text and HTML. Files that require an office suite to open should only be attached if you're reporting a bug with that specific file or file type.

―――――――

20:25:27.910 downloadable font: download failed (font-family: "DINWeb-CondMedium" style:normal weight:normal stretch:normal src index:0): bad URI or cross-site access not allowed
source: https://eaassets-a.akamaihd.net/network.needforspeed.com/assets/DINWeb-CondMedium-a0c92bdbed0576dc73912d6093756197.woff application-pages-e05c74ef783ad9f51769e7d42a76dc19.css

20:32:55.771 downloadable font: download failed (font-family: "icons" style:normal weight:normal stretch:normal src index:1): bad URI or cross-site access not allowed
source: https://eaassets-a.akamaihd.net/network.needforspeed.com/assets/icons-b60b61cd687b8344c46ae483d75ffe13.woff application-pages-e05c74ef783ad9f51769e7d42a76dc19.css

20:32:57.021 GET https://eaassets-a.akamaihd.net/network.needforspeed.com/assets/icons-de6352cee2be9f16b7c494ddb35650c9.ttf [HTTP/1.1 200 OK 486ms]

20:32:56.866 downloadable font: download failed (font-family: "icons" style:normal weight:normal stretch:normal src index:2): bad URI or cross-site access not allowed
source: https://eaassets-a.akamaihd.net/network.needforspeed.com/assets/icons-de6352cee2be9f16b7c494ddb35650c9.ttf application-pages-e05c74ef783ad9f51769e7d42a76dc19.css

20:32:56.866 downloadable font: no supported format found (font-family: "icons" style:normal weight:normal stretch:normal src index:4)
Component: Untriaged → Layout: Text
Flags: needinfo?(realzero)
Product: Firefox → Core

Updated

3 years ago
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 3 years ago
Flags: needinfo?(realzero)
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.