Closed Bug 1050827 Opened 10 years ago Closed 8 years ago

Intermittent B2G emulator xpcshell "command timed out: 7200 seconds elapsed running ['/tools/buildbot/bin/python', 'scripts/scripts/b2g_emulator_unittest.py', ..."

Categories

(Testing :: General, defect)

ARM
Gonk (Firefox OS)
defect
Not set
normal

Tracking

(Not tracked)

RESOLVED WONTFIX

People

(Reporter: emorley, Unassigned)

References

Details

(Keywords: intermittent-failure)

I'll wait to see what future instances logs tell us, before calling this harness vs infra vs test...

b2g_emulator_vm b2g-inbound debug test xpcshell on 2014-08-08 07:18:52 PDT for push 37232ada2d03

slave: tst-linux64-spot-701

https://tbpl.mozilla.org/php/getParsedLog.php?id=45542023&tree=B2g-Inbound

{
09:15:33     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_cert_trust.js | running test ...
09:15:58     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_cert_trust.js | test passed (time: 25413.328ms)
09:16:00     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_cert_version.js | running test ...
09:16:55     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_cert_version.js | test passed (time: 55258.718ms)
09:16:57     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_signed_apps.js | running test ...
09:17:12     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_signed_apps.js | test passed (time: 15052.539ms)
09:17:14     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_signed_apps-marketplace.js | running test ...
09:17:24     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_signed_apps-marketplace.js | test passed (time: 10396.286ms)
09:17:25     INFO -  TEST-INFO | skipping /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_cert_eku.js | skip-if: os == "android" || (buildapp == "b2g" && processor == "arm")
09:17:26     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_pinning.js | running test ...
09:18:20     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_pinning.js | test passed (time: 53824.786ms)
09:18:21     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_ocsp_url.js | running test ...
09:18:43     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_ocsp_url.js | test passed (time: 21252.370ms)
09:18:44     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_ocsp_fetch_method.js | running test ...
09:19:04     INFO -  TEST-PASS | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_ocsp_fetch_method.js | test passed (time: 19496.371ms)
09:19:06     INFO -  TEST-INFO | /builds/slave/test/build/tests/xpcshell/tests/security/manager/ssl/tests/unit/test_ocsp_no_hsts_upgrade.js | running test ...

command timed out: 7200 seconds elapsed running ['/tools/buildbot/bin/python', 'scripts/scripts/b2g_emulator_unittest.py', '--cfg', 'b2g/emulator_automation_config.py', '--test-suite', 'xpcshell', '--blob-upload-branch', 'b2g-inbound', '--download-symbols', 'true'], attempting to kill
process killed by signal 9
program finished with exit code -1
elapsedTime=7200.021070
========= Finished '/tools/buildbot/bin/python scripts/scripts/b2g_emulator_unittest.py ...' failed (results: 2, elapsed: 2 hrs, 0 secs) (at 2014-08-08 09:19:09.463705) =========
}
See bug 1033126 comment 13; we probably just need to start chunking these.
Comments 63 and below are different, they contain a failure in test_ril_worker_mmi.js as well as a buildbot timeout.
(In reply to Chris Manchester [:chmanchester] from comment #67)
> Comments 63 and below are different, they contain a failure in
> test_ril_worker_mmi.js as well as a buildbot timeout.

Yeah these were fixed by backout:
https://github.com/mozilla-b2g/gaia/commit/71247126001aee77424f753afdfb0c3832118d9e
I'm fairly sure the failures from hitting the global buildbot timeout were resolved by bug 1055014.
chris: seems this error is not gone and even now more frequent

i have also seen this error now togehter with bug 1059732 - maybe there is a relation between that errors ?
Flags: needinfo?(cmanchester)
Hi Tomcat. I don't know how this should impact the tracking of this, but I think bug 1055014 was initially causing this, while a mostly unrelated issue (bug 1059405) has caused it to crop up again. We recently split these into two chunks, but that doesn't seem to be enough.
Flags: needinfo?(cmanchester)