[E10S] Lockup navigating to a page while page is loading, with LastPass

RESOLVED INACTIVE

Status

()

Core
General
--
critical
RESOLVED INACTIVE
4 years ago
4 days ago

People

(Reporter: sciguyryan, Unassigned)

Tracking

Trunk
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(e10s+)

Details

(Whiteboard: triaged)

(Reporter)

Description

4 years ago
With E10S enabled in the nightly build for 11-08-14 the following reliably causes a lockup.

The only way to correct this is to either forcibly kill the browser instance or the content process.

Step 1. Go to the following location: http://minecraft.curseforge.com/mc-mods/224218-compact-machines
Step 2. While the page is still loading click the "Projects" link.
Step 3. The browser should lock up completely.

This does not seem to occur at all if the page is allowed to fully load before performing the above steps. This also did not occur before E10S was enabled.

Unfortunately as it is not a crash I don't have any logs to provide here. However if there is any means of obtaining usable data that I can try, please let me know.

Updated

4 years ago
tracking-e10s: --- → ?
Seems like a problem in input.mozilla.org.
Component: General → General
Product: Core → Input
Bill: I'm a little confused. Can you walk me through what this has to do with Input?
Flags: needinfo?(wmccloskey)
(In reply to Ryan Jones from comment #0)
> With E10S enabled in the nightly build for 11-08-14 the following reliably
> causes a lockup.
...
> Unfortunately as it is not a crash I don't have any logs to provide here.
> However if there is any means of obtaining usable data that I can try,
> please let me know.

Hi Ryan.  We aren't sure what may have happened but it looks like it might be a known plugin issue.  If so, there is a good chance it was fixed since 11-08.  Would you mind checking the latest nightly to see if you still have the problem?

If that doesn't work for you, can you let me know what addons/plugins you are using?  Also, what type of machine/OS you are running (or you can just copy-paste your Troubleshooting Information from the Firefox 'About' window).
Flags: needinfo?(sciguyryan)
Sorry, posted in the wrong bug.
Flags: needinfo?(wmccloskey)
(Reporter)

Comment 5

4 years ago
(In reply to David Parks [:handyman] from comment #3)
> (In reply to Ryan Jones from comment #0)
> > With E10S enabled in the nightly build for 11-08-14 the following reliably
> > causes a lockup.
> ...
> > Unfortunately as it is not a crash I don't have any logs to provide here.
> > However if there is any means of obtaining usable data that I can try,
> > please let me know.
> 
> Hi Ryan.  We aren't sure what may have happened but it looks like it might
> be a known plugin issue.  If so, there is a good chance it was fixed since
> 11-08.  Would you mind checking the latest nightly to see if you still have
> the problem?
> 
> If that doesn't work for you, can you let me know what addons/plugins you
> are using?  Also, what type of machine/OS you are running (or you can just
> copy-paste your Troubleshooting Information from the Firefox 'About' window).

I'm actually currently using the 8/11 build at present and the issue is still present.

As requested here is the relevant information from about:support. I have trimmed some of the stuff out (like crashes) since I don't believe they are relevant and they make it much larger.

--------------------------------------------------

Application Basics
------------------

Name: Firefox
Version: 36.0a1
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:36.0) Gecko/20100101 Firefox/36.0
Multiprocess Windows: 1/1

Extensions
----------

Name: ADB Helper
Version: 0.7.1
Enabled: true
ID: adbhelper@mozilla.org

Name: Adblock Plus
Version: 2.6.5
Enabled: true
ID: {d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}

Name: British English Dictionary
Version: 1.19.1
Enabled: true
ID: en-GB@dictionaries.addons.mozilla.org

Name: Disable Anti-Adblock
Version: 3.1
Enabled: true
ID: {d49a148e-817e-4025-bee3-5d541376de3b}

Name: LastPass
Version: 3.1.54
Enabled: true
ID: support@lastpass.com

Name: printpdf
Version: 0.76
Enabled: true
ID: printpdf@pavlov.net

Name: Update Channel Selector
Version: 1.6.1
Enabled: true
ID: updatechannel@blueprintit.co.uk

Name: Xmarks
Version: 4.3.5
Enabled: true
ID: foxmarks@kei.com

Name: Disconnect
Version: 3.14.0
Enabled: false
ID: 2.0@disconnect.me

Name: DNS Flusher
Version: 3.1.1
Enabled: false
ID: {7d575baa-b543-11dc-8314-0800200c9a66}

Name: DownloadHelper
Version: 4.9.24
Enabled: false
ID: {b9db16a4-6edc-47ec-a1f4-b86292ed211d}

Name: Firebug
Version: 2.0.6
Enabled: false
ID: firebug@software.joehewitt.com

Graphics
--------

Adapter Description: NVIDIA GeForce GTX 780
Adapter Drivers: nvd3dumx,nvwgf2umx,nvwgf2umx nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
Adapter RAM: 3072
Device ID: 0x1004
Direct2D Enabled: true
DirectWrite Enabled: true (6.2.9200.16571)
Driver Date: 11-3-2014
Driver Version: 9.18.13.4465
GPU #2 Active: false
GPU Accelerated Windows: 1/1 Direct3D 11 (OMTC)
Subsys ID: 104b10de
Vendor ID: 0x10de
WebGL Renderer: Google Inc. -- ANGLE (NVIDIA GeForce GTX 780 Direct3D9Ex vs_3_0 ps_3_0)
windowLayerManagerRemote: true
AzureCanvasBackend: direct2d
AzureContentBackend: direct2d 1.1
AzureFallbackCanvasBackend: cairo
AzureSkiaAccelerated: 0

JavaScript
----------

Incremental GC: true

Accessibility
-------------

Activated: false
Prevent Accessibility: 0

Library Versions
----------------

NSPR
Expected minimum version: 4.10.7
Version in use: 4.10.7

NSS
Expected minimum version: 3.18 Basic ECC Beta
Version in use: 3.18 Basic ECC Beta

NSSSMIME
Expected minimum version: 3.18 Basic ECC Beta
Version in use: 3.18 Basic ECC Beta

NSSSSL
Expected minimum version: 3.18 Basic ECC Beta
Version in use: 3.18 Basic ECC Beta

NSSUTIL
Expected minimum version: 3.18 Beta
Version in use: 3.18 Beta

--------------------------------------------------


If you need anything else just let me know.
Flags: needinfo?(sciguyryan)
(In reply to Ryan Jones from comment #5)
> I'm actually currently using the 8/11 build at present and the issue is
> still present.

I take it that's a typo and you are on the 11/11 build, which means I've got some work to do.  I'd hoped that recent windows plugin work would have cleared this up but no luck.  Many thanks for the help.
(Reporter)

Comment 7

4 years ago
(In reply to David Parks [:handyman] from comment #6)
> (In reply to Ryan Jones from comment #5)
> > I'm actually currently using the 8/11 build at present and the issue is
> > still present.
> 
> I take it that's a typo and you are on the 11/11 build, which means I've got
> some work to do.  I'd hoped that recent windows plugin work would have
> cleared this up but no luck.  Many thanks for the help.

Yes, sorry. 11/11 as is shown by my US string in the post.

If you need any further information just let me know. I'll keep an eye on the bug in case.

Thanks for investigating!
Switching this back to the original product.
Component: General → General
Product: Input → Core
Hey Will, would you mind retrying this with your addons disabled?  e10s has some issues with some addons (esp. heavy-duty like LastPass) so this might help to track down the culprit.  Thanks
Flags: needinfo?(sciguyryan)
(Reporter)

Comment 10

4 years ago
(In reply to David Parks [:handyman] from comment #9)
> Hey Will, would you mind retrying this with your addons disabled?  e10s has
> some issues with some addons (esp. heavy-duty like LastPass) so this might
> help to track down the culprit.  Thanks

Given how randomly the error occurs I can try but I make no guarantees of pinning it down. I've already tried this several times with no conclusive results.

I tested it with several of the addons turned off and sometimes it occurred, sometimes it did - even with the same combinations of mods.

I'll keep looking and report back if I can narrow it down. My current addon list is included in this bug report already if anyone else is able to test it too.
Flags: needinfo?(sciguyryan)
(Reporter)

Comment 11

4 years ago
After doing some more testing it seems like it is LostPass.

I went through 4 hours of general browsing with it disabled and no lockups. 3 lockups in that time since turning it back on.

While I cannot conclusively say it wouldn't occurred without it enabled it seems quite likely that it is in some way involved.

It's also pretty bad since I have to manually kill the whole content process, effectively crashing all of the open tabs in order to correct it.
That narrows it down a lot.  Should be enough to get started.  Thanks Ryan.
Blocks: 905436, 1008768
tracking-e10s: ? → +
Summary: [E10S] Lockup navigating to a page while page is loading → [E10S] Lockup navigating to a page while page is loading, with LastPass

Comment 13

2 years ago
engaging with author to see when version 4 which is e10s compatible will move from Beta to release
Whiteboard: triaged

Updated

2 years ago
No longer blocks: 905436

Comment 14

4 days ago
Per policy at https://wiki.mozilla.org/Bug_Triage/Projects/Bug_Handling/Bug_Husbandry#Inactive_Bugs. If this bug is not an enhancement request or a bug not present in a supported release of Firefox, then it may be reopened.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 4 days ago
Resolution: --- → INACTIVE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.