Video autoplay not reliable on Android?

RESOLVED WONTFIX

Status

()

RESOLVED WONTFIX
4 years ago
2 years ago

People

(Reporter: gbrown, Assigned: gbrown)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Assignee)

Description

4 years ago
Bug 1075573 is an intermittent test failure in test_videocontrols_standalone.html, affecting Android only. That test checks to see if the test video is paused when the test starts; if it is paused, it waits for a play event. On Android, the test passes if the video is initially not paused; the test always fails if the video is initially paused -- the video never plays. This has led to speculation that autoplay is not working reliably on Android.

In https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1075573#c209 :jaws commented:
> Using Firefox for Android in my spare time, I occasionally notice that videos don't autoplay.

In https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1075573#c234, :wesj commented:
> Can someone file a bug for the autoplay stuff that was mentioned before ending the test though?

This is that bug. :)
With bug 988253 we no longer auto play by default. No idea if it's related. Just wanted you to be aware.
(Assignee)

Comment 2

2 years ago
I didn't effectively identify the issue here, and there's been lots of changes since then.
Assignee: nobody → gbrown
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 2 years ago
Resolution: --- → WONTFIX
Component: General → Audio/Video
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.