Entering 127.0.0.1/1 and the like performs a search instead of loading the site

RESOLVED FIXED in Firefox 40

Status

()

defect
RESOLVED FIXED
4 years ago
4 years ago

People

(Reporter: david.gautier, Assigned: Gijs)

Tracking

({regression})

37 Branch
Firefox 40
Points:
5
Bug Flags:
firefox-backlog +
in-testsuite +
qe-verify -

Firefox Tracking Flags

(firefox40 fixed)

Details

Attachments

(1 attachment, 1 obsolete attachment)

User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0
Build ID: 20150403142401

Steps to reproduce:

I write :
127.0.0.1/1
in the URL field bar and I press enter.


Actual results:

Firefox decides to make a search in the configured search engine
for instance :
https://duckduckgo.com/?q=127.0.0.1%2F1&t=canonical&ia=answer


Expected results:

Firefox 37.0.1 should open the URL :
http://127.0.0.1/1

For the same example, Chromium version 37.0.2062.120 Ubuntu 12.04 (281580) (64-bit), open the URL :
http://127.0.0.1/1

If I write :
127.0.0.1/x1
Firefox opens the URL :
http://127.0.0.1/x1
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
Build ID: 20150413030203

192.168.0.1 — this loads directly. (Bug 693808, comment 6)

192.168.0.1/1 — searches for that with the default search engine, but there's a notification bar asking, “Did you mean to go to 192.168.0.1.? [Yes, take me to 192.168.0.1.] [No thanks]”
Component: Untriaged → Location Bar
See Also: → 693808
Summary: Firefox makes a search when it should not → Entering 127.0.0.1/1 and the like performs a search instead of loading the site
To be clear, this only affects paths which only have numbers, ie:

127.0.0.1/a

or

127.0.0.1/1a

does work.
Assignee: nobody → gijskruitbosch+bugs
Status: UNCONFIRMED → NEW
Iteration: --- → 40.2 - 27 Apr
Points: --- → 5
Ever confirmed: true
Flags: qe-verify-
Flags: in-testsuite?
Flags: firefox-backlog+
Keywords: regression
OS: Linux → All
Hardware: x86_64 → All
Status: NEW → ASSIGNED
/r/7247 - Bug 1154245 - non-alpha paths on IP addresses with no protocol shouldn't trigger search, r?smaug

Pull down this commit:

hg pull -r 13489bddb5003540ef06d607f0e8528c1a03d491 https://reviewboard-hg.mozilla.org/gecko/
Attachment #8594317 - Flags: review?(bugs)
Flags: in-testsuite? → in-testsuite+
Attachment #8594317 - Flags: review?(bugs) → review+
https://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/e988560a9053
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 4 years ago
Resolution: --- → FIXED
Target Milestone: --- → Firefox 40
Attachment #8594317 - Attachment is obsolete: true
Attachment #8620037 - Flags: review+
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.