Open Bug 1378964 Opened 3 years ago Updated 1 year ago

Startup of Inspector is extremely slow

Categories

(DevTools :: Inspector, defect, P3)

56 Branch
defect

Tracking

(firefox57 fix-optional)

Tracking Status
firefox57 --- fix-optional

People

(Reporter: sebo, Unassigned)

References

(Depends on 3 open bugs, Blocks 1 open bug)

Details

On my (admittedly quite slow) laptop it sometimes takes up to 20 to 30 seconds until the Inspector is loaded.

You can see each UI being loaded separatedly, first the toolbox opens, then the main panel, then the side panel, then the node view is filled with the nodes, then the selected element highlighted and finally the side panel is filled according to the selected node.

The performance of those steps needs to be improved.

Sebastian
See Also: → 1092821
Depends on: 1392562
Priority: -- → P3
I landed various patches to improve inspector load speed against a simple document.

Is it better for you? (Ensure testing with Firefox 57 or 58)
Flags: needinfo?(sebastianzartner)
Sorry for the delay, Alexandre!

I tested right now with the release version of 56.0 and also with 58.0a1 (2017-10-01) for some minutes. Both fully load the Inspector on https://www.mozilla.org/en-US/ in about 4 to 5 seconds now. So, it indeed seems to be faster.
Having said that, I assume your changes didn't make it into 56, right?

Sebastian
Flags: needinfo?(sebastianzartner)
Product: Firefox → DevTools
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.