The selected strings in Office 365 are not copied into clipboard via context menu

NEW
Unassigned

Status

()

defect
P2
normal
Last month
13 days ago

People

(Reporter: atrif, Unassigned)

Tracking

(Depends on 1 bug)

Trunk
Points:
---
Dependency tree / graph

Firefox Tracking Flags

(firefox67 wontfix, firefox68 wontfix, firefox69 affected)

Details

Affected versions

  • Firefox 68.0b7 (20190603181408)
  • Firefox 69.0a1 (20190605215957)
  • Firefox 67.0.2 (20190605225443)

Affected platforms

  • Windows 10x64
  • Ubuntu 18.04
  • macOS 10.14

Preconditions

  • Logged in with valid credentials on Office 365 page.

Steps to reproduce

  1. Launch Firefox and go to Office 365 page.
  2. Open a blank Word document
  3. Type some strings in it and select the typed strings.
  4. Use context menu option and select Cut/Copy.
  5. Press Ctrl + V on keyboard to paste the selected copied string.

Expected result

  • The selected copied string is successfully pasted.

Actual result

  • The selected copied string is not registered into clipboard.

Regression Range

  • Firefox 49.0a1 (20160505030327) is also afected. I will search for a regression range ASAP.

Additional Notes

  • After selecting Cut/Copy from context menu option the following error is thrown into browser console: “document.execCommand(‘cut’/‘copy’) was denied because it was not called from inside a short running user-generated event handler. WordEditor.box4.dll1.js:364:52”.
Has Regression Range: --- → no
Has STR: --- → yes

(In reply to Alexandru Trif, QA [:atrif] from comment #0)

  • After selecting Cut/Copy from context menu option the following error is thrown into browser console: “document.execCommand(‘cut’/‘copy’) was denied because it was not called from inside a short running user-generated event handler. WordEditor.box4.dll1.js:364:52”.

It feels like the document.execCommand(‘cut’/‘copy’) is put in async callbacks, e.g. setTimeout, and we currently don't support propagate user-activation across async callbacks (see bug 1185052).

Priority: -- → P2

Pre-existing from Fx 49, at least so wontfix for 67.

May be an old regression but it could also be due to some change in the site.
Hsin-Yi, is this something you can help find an owner for?
Or, we could try writing to the microsoft-discuss list if you think it may be a webcompat issue.

Flags: needinfo?(htsai)

Hi Liz, Edgar has been doing some enhancement work in bug 1185052 that can help the situation. Please see the comment 1.

Flags: needinfo?(htsai)
Depends on: 1185052

Hello,
I tried searching for a regression range but with no luck, because the issue is reproducing way over to Firefox 33.0a1 (2014-07-08) which is the last version that can open Word online. That being said it’s safe to say there is not a regression and maybe it’s site related. I’m removing the flags accordingly.

Has Regression Range: no → ---
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.