Closed Bug 1582752 Opened 2 years ago Closed 2 years ago

First time accessing https://www.google.com/ the shield will be active.

Categories

(Firefox :: Protections UI, defect)

defect
Not set
minor

Tracking

()

RESOLVED MOVED
Tracking Status
firefox70 --- affected
firefox71 --- affected

People

(Reporter: oana.botisan, Unassigned)

References

(Blocks 1 open bug)

Details

Affected versions

  • Firefox 71.a01
  • Firefox 70.0b8

Affected platforms

  • Windows 10 x64
  • Ubuntu 18.04 x64
  • macOS 10.14

Steps to reproduce

  1. Go to google.com on a clean profile.
  2. Observe the shield icon.

Expected result

  • The shield icon is grayed out.

Actual result

  • The shield icon is animated.

Regression range

  • This is not a regression.

Additional notes

  • If the page is refreshed the issue is not reproducing anymore.

Huh, I actually get trackers on google.com right now in Germany, from adservice.google.de, which I guess is expected? Can you open the protections panel and see which trackers it displays as being blocked for you when the shield is active?

Component: Site Identity and Permission Panels → Tracking Protection
Flags: needinfo?(oana.botisan)

Cross-site tracking cookies appeared to be blocked, but there were trackers listed. Also, after a refresh everything was in the None detected section.
I can't seem to reproduce it anymore, at the moment.

Flags: needinfo?(oana.botisan)

(In reply to Johann Hofmann [:johannh] from comment #1)

Huh, I actually get trackers on google.com right now in Germany, from adservice.google.de, which I guess is expected? Can you open the protections panel and see which trackers it displays as being blocked for you when the shield is active?

FYI I've filed https://github.com/disconnectme/disconnect-tracking-protection/issues/100 for this. We shouldn't block Google-owned resources on a Google-owned property.

Ok, let's assume that this is what we can reproduce and forward to https://github.com/disconnectme/disconnect-tracking-protection/issues/100

Status: NEW → RESOLVED
Closed: 2 years ago
Resolution: --- → MOVED

FYI this would have been fixed by https://github.com/mozilla-services/shavar-prod-lists/pull/78, but we had to revert those changes due to https://github.com/mozilla-services/shavar-prod-lists/issues/81. I'll update when fixed.

You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.