Closed Bug 1600937 Opened 2 years ago Closed 2 years ago

Enabling WebRender causes Facebook Messenger video calls to not render nor play audio

Categories

(Core :: Graphics: WebRender, defect)

70 Branch
defect
Not set
normal

Tracking

()

RESOLVED INVALID

People

(Reporter: newbytee, Unassigned)

References

(Blocks 1 open bug)

Details

User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:70.0) Gecko/20100101 Firefox/70.0

Steps to reproduce:

I enabled WebRender by setting gfx.webrender.enabled and gfx.webrender.all to true, and then received a video call from someone on Facebook Messenger (messenger.com). After it did not work I attempted to call them too, yet it did not work until I set those booleans to false and restarted Firefox.

Actual results:

Instead of being presented with a video, only the grey background was visible. No audio either.

Expected results:

The video should have shown and audio should have played.

Bugbug thinks this bug should belong to this component, but please revert this change in case of error.

Component: Untriaged → Graphics: WebRender
Product: Firefox → Core

Do you think this is a regression or has it always been broken?

Flags: needinfo?(newbytee)
Blocks: wr-linux
No longer blocks: wr-72

I just tried on Ubuntu 18.04 + X11 + latest 73 nightly and it worked. Could you please try on nightly and report? WebRender isn't enabled by default on Linux in release / 70. If it is still broken, please supply your about:support. Thanks!

Okay, just tested again with 70.0.1 both with and without WebRender enabled — and it worked. Rather odd considering that I've had this issue happen prior to this, but it seems I might have been unlucky.

Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Closed: 2 years ago
Flags: needinfo?(newbytee)
Resolution: --- → INVALID
See Also: → 1619102
See Also: 1619102
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.