Auto-repeat does not work in Japanese input.

VERIFIED FIXED in Camino0.9

Status

defect
VERIFIED FIXED
16 years ago
14 years ago

People

(Reporter: sugar.waffle, Assigned: mikepinkerton)

Tracking

({intl})

unspecified
Camino0.9
PowerPC
macOS

Details

Attachments

(1 attachment)

Reporter

Description

16 years ago
User-Agent:       
Build Identifier: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; ja-JP; rv:1.7a) Gecko/20040207 Camino/0.7+

In the state where temporary Japanese is inputted, even if it continues pushing
a key, auto-repeat does not work.




Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1.Turn on input-method.
2.Pushing a key is continued.(e.g. push 'a' key)
3.

Actual Results:  
Auto-repeat does not work.

Expected Results:  
Auto-repeat does work.
Target Milestone: --- → Camino0.9

Comment 1

15 years ago
crot0@infoseek.jp, does it work using Mozilla or Firefox?
Keywords: intl
Reporter

Comment 2

15 years ago
(In reply to comment #1)
> crot0@infoseek.jp, does it work using Mozilla or Firefox?

Yes.
Mozilla and Firefox is satisfactory auto-repeat works.
auto-repeat does not commit only Camino.
Of course, there is no problem in English input mode also by Camino.

Comment 3

15 years ago
Does it matter if you’re typing in the URL Location field or in an HTML TEXTAREA?
Reporter

Comment 4

15 years ago
(In reply to comment #3)
> Does it matter if you’re typing in the URL Location field or in an HTML TEXTAREA?

I hardly input Japanese on a URL bar.
Although tried for the first time, there was no problem in a URL bar.
(The problem did not have Google search bar.)

This problem is generated in INPUT and TEXTAREA.
About whether this problem is important, judgment is difficult...

But I think that it is good on user experience that auto-repeat work in any
input modes.

Comment 5

15 years ago
crot0@infoseek.jp could you provide us non Japanese developers some steps on how
we could check the behaviour, perhaps a test case?

And could you update the status on this bug with a recent version of Camino?
Reporter

Comment 6

15 years ago
(In reply to comment #5)
> crot0@infoseek.jp could you provide us non Japanese developers some steps on how
> we could check the behaviour, perhaps a test case?
For example, if IME is turned ON by INPUT and TEXTAREA of google or bugzilla and
it continues pushing some keys, this problem will reappear.

Step:
1. goto http://www.google.com
2. IME is turned ON.
3. Pushing a key is continued.
   For example, pushing the "a" key is continued.

> And could you update the status on this bug with a recent version of Camino?
This problem is still reproduced.
2004102119 (v0.8+)

This problem is not reproduced by Mozilla and Firefox.
Only Camino is reproduced.
If IME is turned OFF, of course, auto-repeat will work.

Comment 7

14 years ago
1. We still need confirmation of this problem
2. If this can be confirmed, is this a regression?
3. Is this fix necessary for 0.9? We are being conservative about 0.9 blockers
now, and if this is not a regression then it is likely that this should go on
the 1.0 list.

Comment 8

14 years ago
(In reply to comment #7)
> 1. We still need confirmation of this problem
I can confirm this problem with 2005-03-05-08 NB.

> 2. If this can be confirmed, is this a regression?
I'm sorry to say I don't know when this problem started and this is a regression.

> 3. Is this fix necessary for 0.9? We are being conservative about 0.9 blockers
> now, and if this is not a regression then it is likely that this should go on
> the 1.0 list.
Non ASCII users always use IME in input or text area, so I think this fix is
desired for 0.9.

Comment 10

14 years ago
Ok I'll confirm this.
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true

Updated

14 years ago
Attachment #177217 - Flags: superreview?(pinkerton)
Attachment #177217 - Flags: review?(sfraser_bugs)
Comment on attachment 177217 [details] [diff] [review]
patch : go to "isARepeat" part when user turn on IME.

Seems reasonable. Has it been thoroughly tested?
Attachment #177217 - Flags: review?(sfraser_bugs) → review+

Updated

14 years ago
Attachment #177217 - Flags: review+
Attachment #177217 - Flags: superreview?(pinkerton) → superreview+

Comment 12

14 years ago
landed on trunk
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 14 years ago
Resolution: --- → FIXED
Reporter

Comment 13

14 years ago
verified.
2005032608 (v0.8+)
Status: RESOLVED → VERIFIED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.