Closed Bug 236548 Opened 16 years ago Closed 15 years ago

System extremely slow while the menu is on screen

Categories

(SeaMonkey :: General, defect)

x86
Windows 2000
defect
Not set

Tracking

(Not tracked)

RESOLVED FIXED

People

(Reporter: mozilla, Unassigned)

References

()

Details

(Keywords: perf)

User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007
Build Identifier: BuildID:2003120808

Since Mozilla 1.6 beta till the latest Nightly Build of 1.7 of 2003-03-03
Mozilla becomes extremely slow while the www.tweakers.net menu is on screen on
one of my computers (The others work fine). Mozilla 1.6 Alpha, 1.5 Final and
prior versions do not have this problem.
When I'm visiting www.tweakers.net the mouse becomes unresponsive and scrolling
becomes slow. As soon as the menu is not on the screen anymore (when I scroll
down) the problem disappears.
I have two installations of Windows 2000 SP4 (Fully Updated) on the offending
computer, one of them does not have any programs installed. Only drivers and
Mozilla. Both installations have the same problem.

Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1. Install Mozilla 1.6 Beta or later
2. Go to www.tweakers.net using my system
3. Then the problem appears

Actual Results:  
The computer became extremely slow

Expected Results:  
It should stay about as responsive as it was in Mozilla 1.6 Alpha or earlier.

The system specs of the computer which shows the problem:
Chaintech Zenith CT-7NJS Ultra (Onboard E-IDE Serial ATA RAID 0) (Onboard 10/100
Mbit LAN Ethernet)
AMD Athlon XP 2600+ - 333MHz Front Side Bus
2x Kingston ValueRam 512 Mb PC2700 333MHz DDR-SDRAM Modules Dual Channel
3dfx Voodoo5 5500 64Mb
Creative Soundblaster Audigy 2 Player
2x 120 Gb Serial ATA Maxtor DiamondMax Plus 9 in RAID 0
IDE DVD-ROM LG GDR-8161B 16x48x
IDE CD-BURNER Mitsumi 32x12x40x
Keywords: perf
Well, I'm seeing a dramatic improvement with trunk (1.8a) builds at/after
2004-11-05. I think the patch 243726 has made it better.
Uhm, I meant the patch for bug 243726.
Well, I'm marking this fixed, I'm almost enitrely sure the patch for bug 243726
fixed this bug.
I've talked to another guy, who experienced the same problem at
http://www.tweakers.net . For him it also improved considerably after the patch
for bug 243726 was checked in. It is known that tweakers.net has a lot of hidden
absolute positioned divs.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Closed: 15 years ago
Depends on: 243726
Resolution: --- → FIXED
It may be worth retesting with tomorrow's builds.  I just landed bug 268090,
which fixes some over-optimization bug 243726 added.
Ok, tested with 2004-11-19 trunk build. No noticable slow-down, compared to
yesterday.
Product: Browser → Seamonkey
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.