Firefox tries to access internet before clients computer has fully connected

RESOLVED EXPIRED

Status

()

Firefox
General
--
minor
RESOLVED EXPIRED
13 years ago
13 years ago

People

(Reporter: Acidburn, Assigned: Blake Ross)

Tracking

1.0 Branch
x86
Windows XP
Points:
---

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

13 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.5) Gecko/20041107 Firefox/1.0
Build Identifier: Problem was on a friends computer - user agent unknown

When the clients runs Firefox (1.0), their computer connects to the internet,
but Firefox tries to access the page before the connection handshake is
complete. Therefore, it says that it can't find the page. Once you refresh, it
loads without a problem and continues like it should.
This is fixable by changing the value "network.http.request.max-start-delay" in
about:config to about 1000, but it would be better if it was set to this on
default. Also, it might be better if there was a value that dictates the delay
for the <i>first</i> request in a session.

Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1.Start Firefox on a computer that needs to dial to reach the internet.
2.Go through the appropriate connection procedure.
3.The problem occurs

Actual Results:  
Firefox stated that it could not find the domain name

Expected Results:  
Firefox should have loaded the page

Updated

13 years ago
Assignee: cmp → firefox
URL: N/A
Component: Build Config → General
QA Contact: bryner → general
Version: unspecified → 1.0 Branch

Comment 1

13 years ago
You might want to take a look at
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?p=866722#866722. Often this solves
issues when the website is not found on the first try but refreshing the page
loads the page.
This is an automated message, with ID "auto-resolve01".

This bug has had no comments for a long time. Statistically, we have found that
bug reports that have not been confirmed by a second user after three months are
highly unlikely to be the source of a fix to the code.

While your input is very important to us, our resources are limited and so we
are asking for your help in focussing our efforts. If you can still reproduce
this problem in the latest version of the product (see below for how to obtain a
copy) or, for feature requests, if it's not present in the latest version and
you still believe we should implement it, please visit the URL of this bug
(given at the top of this mail) and add a comment to that effect, giving more
reproduction information if you have it.

If it is not a problem any longer, you need take no action. If this bug is not
changed in any way in the next two weeks, it will be automatically resolved.
Thank you for your help in this matter.

The latest beta releases can be obtained from:
Firefox:     http://www.mozilla.org/projects/firefox/
Thunderbird: http://www.mozilla.org/products/thunderbird/releases/1.5beta1.html
Seamonkey:   http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/
This bug has been automatically resolved after a period of inactivity (see above
comment). If anyone thinks this is incorrect, they should feel free to reopen it.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 13 years ago
Resolution: --- → EXPIRED
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.