Firefox thinks it was incorrectly shutdown when it wasn't

RESOLVED INCOMPLETE

Status

()

Firefox
General
RESOLVED INCOMPLETE
12 years ago
8 years ago

People

(Reporter: cs, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Whiteboard: [CLOSEME 2010-11-01])

(Reporter)

Description

12 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.8.1.1) Gecko/20061204 Firefox/2.0.0.1
Build Identifier: Firefox 2.0

On starting Firefox after rebooting my iMac, I almost always get a 'Firefox was shutdown incorrectly' dialogue box, even though it wasn't.

Reproducible: Sometimes

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.

Comment 1

12 years ago
Bug 333907 covers a similar bug for Windows and bug 365749 for Linux.  You're experiencing this problem with Mac OS X, right?
(Reporter)

Comment 2

12 years ago
(In reply to comment #1)
> Bug 333907 covers a similar bug for Windows and bug 365749 for Linux.  You're
> experiencing this problem with Mac OS X, right?
> 

Yes, I logged the bug via a Windows PC, but use a Mac at home.
I get the false 'incorrect shutdown' box probably 70% of the time

Comment 3

11 years ago
I can confirm the same behaviour for the latest build of Firefox (3.0a5pre, Minefield).

When Firefox is quit by OS X as part of the process of closing down the computer, next time it (Firefox) is opened it behaves as if it had been quit unexpectedly and asks if I want to restore the last session or start a new one.

Steps to reproduce:
1) Start Firefox
2) Turn off the computer gently (from the apple menu or by clicking the power button)
3) Start the computer again
4) Start Firefox again

Expected result:
Firefox should start normally.

Actual result:
Firefox says it was quit unexpectedly last time and asks if I want to restore the last session or if I want to start a new one.

Note1: I have set Firefox to open up with the last session's windows and tabs.

Note2: The problem does not occur if Firefox is quit manually (cmd-q).

My system info:
- OS: Mac OS X 10.4.9 (build 8P135)
- Computer: PowerBook G4/550MHz, 512 MB RAM
- Firefox version: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.9a5pre) Gecko/20070520 Minefield/3.0a5pre

Comment 4

11 years ago
Is this bug still able to be reproduced with more recent builds of Firefox? I have not been able to reproduce with Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X; en-US; rv:1.9a7pre) Gecko/2007072604 Minefield/3.0a7pre
(Reporter)

Comment 5

11 years ago
Yes, I still get the same problem with the latest version of FF for OS X.
Not sure what the build number was, but there was an auto update about a week ago.

Updated

10 years ago
Duplicate of this bug: 432234
This is a mass search for bugs that are in the Firefox General component, are
UNCO, and have not been changed for 800 days and have an unspecified version. 

Reporter, can you please update to Firefox 3.6.10, create a fresh profile,
http://support.mozilla.com/en-US/kb/managing+profiles, and test again. If you
still see the bug, please update this bug. If the issue is gone, please set the
resolution to RESOLVED > WORKSFORME.
Whiteboard: [CLOSEME 2010-11-01]
No reply from reporter, INCOMPLETE. Please retest with Firefox 3.6.12 or later and a new profile (http://support.mozilla.com/kb/Managing+profiles). If you continue to see this issue with the newest firefox and a new profile, then please comment on this bug.
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 8 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.