Closed Bug 534982 Opened 12 years ago Closed 12 years ago

Re-opening Fennec results in infinite load time

Categories

(Firefox for Android Graveyard :: General, defect)

Fennec 1.1
ARM
Maemo
defect
Not set
blocker

Tracking

(Not tracked)

RESOLVED WORKSFORME

People

(Reporter: aakashd, Unassigned)

Details

(Keywords: qablocker)

Build Id:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux armv7l; Nokia N900; en-US; rv:1.9.2b5pre)
Gecko/20091212 Firefox/3.6b5pre Fennec/1.0b6pre

Steps to Reproduce:
1. Remove your profile from the device
2. Add a shortcut to Firefox onto the frontscreen
3. Start Fennec
4. Close Fennec
5. Open fennec again using the shortcut

Actual Results:
There are times when Firefox doesn't load at all and other times it takes 20+
seconds on the 2nd time its loaded. The first time its loaded is consistently
~5 seconds.
this issue becomes more impactful when trying to install an addon, and needing to restart to save the changes.   I installed weave addon, restarted, and it sat there for over 5-8 seconds after shutdown on the n900 desktop before restarting again.   As a user, i wasnt sure if i needed to relaunch fennec manually, or that the restart was still working in the background.  

Is there a progress bar or something we can add to indicate the restart is happening?
Tony's issue is a bit different. We are registering all the XPCOM components during an add-on restart. 5-8 seconds ain't bad for that, considering it takes 5-8 secs to simply launch the app.
(In reply to comment #2)
> Tony's issue is a bit different. We are registering all the XPCOM components
> during an add-on restart. 5-8 seconds ain't bad for that, considering it takes
> 5-8 secs to simply launch the app.

Oops, i was way off.  It's more like 30-35 seconds of boot time.   I did an addon uninstall-restart and thats how long it took to restart.
Summary: Restarting Fennec results in infinite load time → Re-opening Fennec results in infinite load time
Keywords: qablocker
Hm, this isn't happening to me anymore. Do you see this anymore on the latest nightlies, Tony?
yes, restart is still around 30-35 seconds to reload fennec.   You can test this easily by just enabling/disabling any addons and clicking restart.   i tested 3 different extensions, so its not extension related.

But i should probably open a different bug for this since Mark mentioned its an XPCOM component registration issue.
need to revisit this bug again on latest fennec to see if its still occuring.
This wfm for the past 3-4 weeks. I'm not sure what might have fixed this, so I'm going to resolve it unless someone else can reproduce it.
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 12 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
Component: Linux/Maemo → General
QA Contact: maemo-linux → general
tracking-fennec: ? → ---
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.