Closed Bug 6671 Opened 21 years ago Closed 21 years ago

No named entity generated for HTML mail send

Categories

(MailNews Core :: Internationalization, defect, P3)

x86
Windows NT
defect

Tracking

(Not tracked)

VERIFIED FIXED

People

(Reporter: nhottanscp, Assigned: akkzilla)

References

Details

Used 1999-05-17-09-M6 build.
Ender does not generate named entities for HTML mail. For example, messenger is
getting á instead of á
Status: NEW → ASSIGNED
Target Milestone: M7
Accepted bug, changed milestone to M7
Assignee: kostello → akkana
Status: ASSIGNED → NEW
Assigning all kostello bugs to akkana
Status: NEW → ASSIGNED
Blocks: 7228
Blocks: 5924
nsHTMLContentSinkStream used to have a routine called UnicodeToEntity, which was
called by nsHTMLContentSinkStream::UnicodeToHTMLString.  That was replaced in
version 3.33 when EncodeToBuffer (which doesn't do the same thing) was added.
I'm still trying to track down why UnicodeToEntity was removed then, and if this
code was expected to live in the unicode encoder (which isn't always
initialized).

This bug is at risk of slipping to M8 since it looks like there's a tangled web
of dependencies that no one person really understands.
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 21 years ago
Resolution: --- → FIXED
Fixed -- the entities should show up now.
Status: RESOLVED → VERIFIED
** Checked with 6/18/99 Win32 build **

I have checked a number of key characters in Latin 1 8-bit
range and they are now all going out in HTML entities in
body. This is the desired result.
The testing was limited to Windows and not exhaustive but
entities are now generated.
If there are specific failures, we'll file them as separate bugs
later.

Marking the fix verified.
Product: MailNews → Core
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.