Last Comment Bug 743148 - Profile manager Listbox background color is black when the listbox has already scrolled at the time of a start
: Profile manager Listbox background color is black when the listbox has alread...
Status: RESOLVED FIXED
: regression
Product: Core
Classification: Components
Component: Graphics (show other bugs)
: 14 Branch
: x86 Windows 7
: -- normal (vote)
: mozilla14
Assigned To: Bas Schouten (:bas.schouten)
:
:
Mentors:
Depends on:
Blocks: 740815
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-04-05 20:32 PDT by Alice0775 White
Modified: 2012-04-12 10:18 PDT (History)
5 users (show)
See Also:
Crash Signature:
(edit)
QA Whiteboard:
Iteration: ---
Points: ---
Has Regression Range: ---
Has STR: ---


Attachments
Screen shot (231.52 KB, image/png)
2012-04-05 20:32 PDT, Alice0775 White
no flags Details
Setup pipeline before validation step so validation actions may use the pipeline (892 bytes, patch)
2012-04-06 04:10 PDT, Bas Schouten (:bas.schouten)
no flags Details | Diff | Splinter Review
Setup the input assembler for component alpha filling (3.06 KB, patch)
2012-04-07 08:36 PDT, Bas Schouten (:bas.schouten)
jmuizelaar: review+
Details | Diff | Splinter Review

Description Alice0775 White 2012-04-05 20:32:20 PDT
Created attachment 612789 [details]
Screen shot

Build Identifier:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/90a4942abf08
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20120405 Firefox/14.0a1 ID:20120405105200

Profile manager Listbox background color is black when the listbox has already scrolled at the time of a start.

It become normal when mouse over the listbox.

Reproducible: Always

Steps to reproduce:
1. Create user profiles more than 6.
2. Select last one of user profile and Click "Start Nightly" and Exit browser
3. Firefox.exe -P

Actual results:
  Profile manager Listbox background color is black

Expected results:
  Should not


Regression window(m-c)
Works:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/6881fa89cfca
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20120404 Firefox/14.0a1 ID:20120404001322
Fails:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/638769f8ec54
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20120404 Firefox/14.0a1 ID:20120404043722
Pushlog:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/pushloghtml?fromchange=6881fa89cfca&tochange=638769f8ec54


Regression window(m-i)
Works:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/c95b597b5f08
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20120403 Firefox/14.0a1 ID:20120403124022
Fails:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/9fa58c6060c5
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20120403 Firefox/14.0a1 ID:20120403132722
Pushlog:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/pushloghtml?fromchange=c95b597b5f08&tochange=9fa58c6060c5

Suspected: Bug 740815


Graphics   
Adapter Description : ATI Radeon HD 4300/4500 Series
Vendor ID : 0x1002
Device ID : 0x954fAdapter RAM512
Adapter Drivers : aticfx64 aticfx64 aticfx32 aticfx32 atiumd64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
Driver Version : 8.950.0.0
Driver Date : 2-14-2012
Direct2D Enabled : true
DirectWrite Enabled : true (6.1.7601.17776)
ClearType Parameters : Gamma: 2200 Pixel Structure: RGB ClearType Level: 50 Enhanced Contrast: 200 
WebGL Renderer : Google Inc. -- ANGLE (ATI Radeon HD 4300/4500 Series) -- OpenGL ES 2.0 (ANGLE 1.0.0.963)
GPU Accelerated Windows : 1/1 Direct3D 10
AzureBackend : direct2d
Comment 1 Bas Schouten (:bas.schouten) 2012-04-06 04:10:10 PDT
Created attachment 612856 [details] [diff] [review]
Setup pipeline before validation step so validation actions may use the pipeline

When we do our very first validation step before our pipeline was ever setup, we don't actually have our input assembler setup correctly. Simply changing the order here fixes that issue and shouldn't matter in practice.
Comment 2 Gary [:streetwolf] 2012-04-06 06:22:47 PDT
I'm getting black areas in the edit window of the Stylish Add-on when the editor is invoked via Stylish's standalone mode.  Starts to happen once I scroll and will cause some dropdown menus in other add-ons to do the same. Once I completely get out of Stylish standalone the problem goes away.  Problem started with this changeset.

There are a few other ways to invoke the editor but they work fine.  The black areas only happen if the standalone window is running while in the editor.

Sound like this problem Bas?
Comment 3 Bas Schouten (:bas.schouten) 2012-04-06 07:23:51 PDT
(In reply to Gary [:_Dexter_] from comment #2)
> I'm getting black areas in the edit window of the Stylish Add-on when the
> editor is invoked via Stylish's standalone mode.  Starts to happen once I
> scroll and will cause some dropdown menus in other add-ons to do the same.
> Once I completely get out of Stylish standalone the problem goes away. 
> Problem started with this changeset.
> 
> There are a few other ways to invoke the editor but they work fine.  The
> black areas only happen if the standalone window is running while in the
> editor.
> 
> Sound like this problem Bas?

Very likely, not 100% sure though, let's see if this fixes it.
Comment 4 Bas Schouten (:bas.schouten) 2012-04-07 08:36:04 PDT
Created attachment 613112 [details] [diff] [review]
Setup the input assembler for component alpha filling

The last patch had some unforeseen (broken) side-effects. This patch is better.
Comment 5 Gary [:streetwolf] 2012-04-09 18:53:32 PDT
I really don't know the process of getting a fix such as this one to M/C.  Will it be soon?  I'm having a number of instances where this patch might fix my problems.
Comment 6 Bas Schouten (:bas.schouten) 2012-04-11 17:09:29 PDT
https://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/8eb50850371c

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.