Closed Bug 843213 Opened 8 years ago Closed 8 years ago

Website does not load the first time

Categories

(Core :: DOM: Core & HTML, defect)

19 Branch
x86
All
defect
Not set
normal

Tracking

()

RESOLVED FIXED
Tracking Status
firefox19 - wontfix
firefox20 - affected
firefox21 - fixed
firefox22 - fixed

People

(Reporter: aelman, Assigned: tnikkel)

References

()

Details

(Keywords: regression)

Attachments

(1 file)

User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.6; rv:19.0) Gecko/20100101 Firefox/19.0
Build ID: 20130215130331

Steps to reproduce:

Typed "Smarter Security" in the address bar. Firefox showed www.smartersecurity.com in the drop down menu. Clicked on it. 


Actual results:

The middle part of the page does not load and the wheel just continues to spin like it's loading and it just hangs there. If I go to the address bar and enter "www.smartersecurity.com" and press Enter, the page loads fully. It also loads fully if I refresh. The website is Jooma 2.5 based. The website works in all the other browsers. The website does not work in versions 17,18,19 of Firefox. It used to work in Firefox 16. 


Expected results:

The page should fully load with no problems the first time and all the other times.
WFM with FF19 on Win 7.

Could you try with a new profile, please: https://support.mozilla.org/en-US/kb/profile-manager-create-and-remove-firefox-profiles
Flags: needinfo?(aelman)
Thanks for the prompt reply.

I changed the profile and the behavior is the same. 

I am using Mac OS 10.6.8 but from what I understand the problem appears in other operating systems too.
Flags: needinfo?(aelman)
I reproduced it twice with FF19 on win7
The loading doesn't complete and the middle section of the page is therefore missing.

Will additional research (http log, wireshark packet trace) tomorrow
Did you have a chance to look into this?
STR:

1) Open http://www.smartersecurity.com/ (click on the link)
2) Open a second tab and close the first one
3) Type "Smarter Security"
4) Select the entry about www.smartersecurity.com

Regression range
m-c
good=2012-10-12
bad=2012-10-13
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/pushloghtml?fromchange=1301a72b1c39&tochange=90857937b601

My guess goes to:
Dão Gottwald — Bug 800157 - Make User Agent overrides affect navigator.userAgent in addition to the HTTP header. r=bz
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
Regression window(m-i)
Good:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/a27a41c7d7e3
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/19.0 Firefox/19.0 ID:20121011091302
Bad:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/c58bfc3f6b48
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:19.0) Gecko/19.0 Firefox/19.0 ID:20121011100002
Pushlog:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/pushloghtml?fromchange=a27a41c7d7e3&tochange=c58bfc3f6b48

Regressed by:
5b26e3ffe80d	Kyle Huey — Bug 791571: Keep track of whether or not an <img> is blocking onload to handle insertion/removal from the document. r=bz
Blocks: 791571
Component: Untriaged → DOM: Core & HTML
OS: Mac OS X → All
Product: Firefox → Core
If the regression range in comment 6 stands, this bug has been in the build since FF17 and is not a critical enough regression to track.
Hi, thanks for all the work on this bug. Is there a new status on the resolution?
(In reply to Anna from comment #8)
> Hi, thanks for all the work on this bug. Is there a new status on the
> resolution?

I'm looking into it.
Assignee: nobody → khuey
Hi Kyle,

Any progress?
This seems to be fixed in Aurora21.02.

Fixed window(m-c)
Bad:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/4059d988e057
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:21.0) Gecko/20130214 Firefox/21.0 ID:20130214022526
Fixed:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/rev/aceeea086ccb
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:21.0) Gecko/20130214 Firefox/21.0 ID:20130214024828
Pushlog:
http://hg.mozilla.org/mozilla-central/pushloghtml?fromchange=4059d988e057&tochange=aceeea086ccb

Fixed window(m-c)
Bad:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/384274679e10
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:21.0) Gecko/20130213 Firefox/21.0 ID:20130213120822
Fixed:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/rev/7559ef8dc1bb
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:21.0) Gecko/20130213 Firefox/21.0 ID:20130213121926
Pushlog:
http://hg.mozilla.org/integration/mozilla-inbound/pushloghtml?fromchange=384274679e10&tochange=7559ef8dc1bb

Fixed by: Bug 784591
Depends on: 784591
If just part 1.5 fixes it then it would be good to know so we can just uplift whats necessary to reduce risk.
It's working on Aurora for me. Thanks! Any chance it can be moved to Beta?
I appreciate all the work you have done on this. However, it would be great if we could see the fix for this website sooner than when current Aurora becomes Firefox. Is there a workaround that we can implement on the website? Can this fix be moved to the Beta release that will be the Firefox release on 4/1? Any insight would be helpful.
(In reply to Timothy Nikkel (:tn) from comment #12)
> If just part 1.5 fixes it then it would be good to know so we can just
> uplift whats necessary to reduce risk.

In local build
Last Bad:   eb62e8cc4ff1
Fixed CSet: 7559ef8dc1bb
What does uplift mean?
Thanks Alice!

Uplift means land the patches that fix this bug on the beta branch.
Since tn fixed this I'm going to assign the bug to him for determining whether or not to uplift the relevant parts of bug 784591 to beta.
Assignee: khuey → tnikkel
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 8 years ago
Resolution: --- → FIXED
Beta Release would be great. Is there a workaround that we can implement on the website to bypass this issue for now?
I'm not sure yet.
You could try changing how the problematic image is loading to see if that makes anything different, or the style rules or it's dom node in some way.
I am not really sure how to change the loading of the image or it's dom note. I updated the component and saw no difference. So again, would really like to see this fix in Beta release. Thanks.
Hi, I noticed that the fix is not in the Beta. Can it be uplifted? Thanks.
I asked for permission to uplift to beta in bug 784591 but I did not get it.
Verified as fixed on Firefox 21 Beta1(Build ID: 20130401192816)

Mozilla/5.0 (X11; Linux i686; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0
Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.8; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; rv:21.0) Gecko/20100101 Firefox/21.0
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.