Closed Bug 9011 Opened 21 years ago Closed 21 years ago

Messenger start time is about 8 times slower than 4.6

Categories

(SeaMonkey :: MailNews: Message Display, defect, P3, critical)

All
Windows NT
defect

Tracking

(Not tracked)

VERIFIED INVALID

People

(Reporter: lchiang, Assigned: phil)

Details

(Whiteboard: [perf])

Messenger start time is about 8 times slower than 4.6's Messenger start time

Here are our automated results:

Messenger Startup Time
4.6:  12.305000 s
5.0:  95.138000 s

System and Build:
Win95, 166 MHz, 48mg RAM, LAN
Build Number: 1999062808

Methodology:
Measures the time it took to start up the Messenger window. No other application
is running except the QA Partner client and Agent.

Description

Messenger 5.0 is started by typing "apprunner -mail" on the DOS Prompt. Timer is
started as soon as the Enter key is pressed and wait till Messenger is loaded
completely. Timer is stopped at this moment and the elapsed time is reported as
the Messenger start up time.

Pls let me know if you need more detailed information.
Whiteboard: [perf]
Blocks: 7251
Status: NEW → ASSIGNED
Target Milestone: M11
A number of factors could be involved here - first of all, we need to know if
you have any local mail folders, and in general, how your account is set up.
Part of this should be improved when we rebase dlls.
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 21 years ago
Resolution: --- → INVALID
Lots of things have changed since this bug was written, and the data is
doubtless out of date. I think we should track mail/news startup time on a
regular basis as part of QA performance testing, and file bugs on that. Marking
this bug invalid.
Status: RESOLVED → VERIFIED
Verified Invalid...someone might want to open a new Mail/News performance bug to
keep track of progress in terms of launch times.
No longer blocks: 7251
Product: Browser → Seamonkey
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.