Closed Bug 933304 Opened 6 years ago Closed 6 years ago

WebAudio equalpower panner does not handle gain (volume) correctly

Categories

(Core :: Web Audio, defect, P1)

25 Branch
x86_64
Windows 7
defect

Tracking

()

RESOLVED FIXED
mozilla29

People

(Reporter: ojay, Assigned: karlt)

References

Details

Attachments

(5 files)

Attached file gainSpike.zip
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/30.0.1599.66 Safari/537.36

Steps to reproduce:

Play web audio with the following setup:
AudioNode -> GainNode -> Panner -> context.destination

panner.panningModel = "equalpower";
panner.setPosition(0, 0, -0.5);

GainNode.gain.value = 0;


Actual results:

gain is only applied to right channel of head phones.
So 0 gain is not applied to L channel, meaning you can still hear audio.


Expected results:

Should not be able to hear sound.  Gain should be applied to all channels.

This may be related to previously resolved bug:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=849918
See Also: → 849918
Note that if I connect the nodes in the opposite order, everything works as expected.
AudioNode -> Panner -> GainNode -> context.destination
Component: Untriaged → WebRTC: Audio/Video
Product: Firefox → Core
Can confirm the bug as reproduceable.
Status: UNCONFIRMED → NEW
Component: WebRTC: Audio/Video → Web Audio
Ever confirmed: true
Attached patch mochitestSplinter Review
Assignee: nobody → karlt
Status: NEW → ASSIGNED
Attachment #8365475 - Flags: review?(paul) → review+
Attachment #8365476 - Flags: review?(paul) → review+
Attachment #8365477 - Flags: review?(paul) → review+
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.