Closed Bug 1019130 Opened 6 years ago Closed 6 years ago

[B2G][Tarako][SMS]Blinking cursor doesn't appear until user interaction with To: field for New Message

Categories

(Firefox OS Graveyard :: Gaia::SMS, defect)

ARM
Gonk (Firefox OS)
defect
Not set

Tracking

(b2g-v1.3 affected, b2g-v1.3T affected, b2g-v1.4 unaffected)

RESOLVED WORKSFORME
Tracking Status
b2g-v1.3 --- affected
b2g-v1.3T --- affected
b2g-v1.4 --- unaffected

People

(Reporter: mclemmons, Unassigned)

References

()

Details

(Whiteboard: [tarako-exploratory])

Attachments

(2 files)

User taps SMS App and the New Message icon to create a new message. User immediately notices no blinking cursor in the To: field. This is not the behavior of Buri 2.0 or Flame 1.4 where the blinking cursor is immediate. When the cursor appears, it is parallel with the “e” from New message above. The enter key relocates the cursor parallel to the “N” from New message above. 

Repro Steps: 
1) Update a Tarako to BuildID: 20140602014001
2) Tap SMS App and New Message icon (pencil on paper image, upper right)
3) Tap in To: field, observe device behavior 


Actual: 
There is no blinking cursor. When user taps within To: field, blinking cursor appears parallel to the 'e' from New Message above. However, when user taps enter key, blinking cursor moves parallel to the 'N' from New Message above. 

Expected: 
Blinking cursor from onset. When user taps within To; field, blinking cursor appears parallel to the 'N' from New Message above. 

Notes: 

Repro frequency: (5/5, 100%) 
See attached: video = https://www.youtube.com/watch?v=OzN3YPQAvNU, logcat, firewatch

1.3T Environmental Variables:
Device: Tarako 1.3T
BuildID: 20140602014001
Gaia: 335486c42498fa7a93c21e4d6121199728602ab8
Gecko: 55e4d83019e5
Version: 28.1
Firmware Version: sp6821a-gonk-4.0-5-12
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:28.1) Gecko/28.1 Firefox/28.1
This issue does not occur for Flame 1.4 following STR from comment 0. Blinking cursor immediately appears. 

1.4F Environmental Variables:
Device: Flame 1.4F
BuildID: 20140529000204
Gaia: 7bc1c15c67661a0b8e35f18f15a9d03d1d2cfcd5
Gecko: 2181cac4d0fc
Version: 30.0
Firmware Version: v10G-2
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:30.0) Gecko/30.0 Firefox/30.0
QA Wanted to check 1.3.
Keywords: qawanted
(In reply to Jason Smith [:jsmith] from comment #3)
> QA Wanted to check 1.3.

This issue does occur on latest 1.3 Buri following STR from Comment 0. No blinking cursor appears until user taps in the To:field for a new message every time. 

1.3 Environmental Variables: 
Device: Buri 1.3 MOZ 
BuildID: 20140529024024 
Gaia: 5bd226b03a2d63dfe9df204f7c0afb9984e8fd42 
Gecko: 42ef074f380f 
Version: 28.0 
Firmware Version: v1.2-device.cfg
User Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:28.0) Gecko/28.0 Firefox/28.0
Keywords: qawanted
The focus isn't on the To field for 1.3; I thought there was a bug on the autofocus on the to field already... I can't seem to find it.
There is a bug Naoki, because we fixed it in 1.4 ;)
-> bug 962328

About the cursor placement issue, I'd like to know if this is fixed on master now that the visual refresh landed.
Keywords: qawanted
This issue does NOT occur on Buri 2.0:

Environmental Variables:
Device: Buri 2.0
Build ID: 20140610083554
Gaia: e0c637f14265291ed81934058ec1cc019612127c
Gecko: 13be61241671
Version: 32.0 MOZ
Firmware Version: v1.2device.cfg
Keywords: qawanted
QA Contact: ychung
ok, let's close it then.
Thanks !
Status: NEW → RESOLVED
Closed: 6 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.