Bookmark button on personal toolbar returns to normal state while dragging bookmark over page content



Bookmarks & History
16 years ago
12 years ago


(Reporter: Christoph Studer, Assigned: Ben Goodger (Obsolete Bugs))


Windows XP

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)




(1 attachment)



16 years ago
If you drag a bookmark from the personal toolbar over the main part of the
window mozilla stops indicating what you're dragging.

What I mean exactly:

Drag a bookmark from the personal toolbar over the main part of the window and
back over the toolbar.

As soon as you're over the content part Bookmark-Button changes from
mousedown-state to mouseout-state. Bookmark icon disappears.

When you're back over the personal toolbar (or if visible: the tab bar) the
bookmark gets its icon back and looks like the other bookmarks on the personal

Comment 1

16 years ago
Christoph, are you still seeing this on a recent build?

Comment 2

16 years ago
Yes, still seeing exactly the same behaviour on 2002021303.

Bug does not occurr every time you drag an item over the content area and back.
I'm sorry but I really can't figure out what it depends on. Just try it a few
times with different drawing-speeds/-directions etc.

I've captured a screen video (AVI or WMV) which I could add as an attachement if
you like.

Comment 3

16 years ago
meanwhile, months later...

same question again Christoph, are you still seeing this with a recent build? 
if so, any clues as to when it happens? have you tried uninstalling completely
and starting with a fresh install and a new profile? maybe attaching a little
screen video wouldn't be a bad idea - might be better if you could find
somewhere else to put it rather than on the bugzilla server - I don't know how
it would handle big video attachments.  thanks.

Comment 4

16 years ago
RC3, linux, Classic and Modern skin

On my linux-build (so it's completely new installed, new profile) it's even
worse: the bookmarks loses its active appereance as soon as you're over the main
window (not as described before while return back over the personal toolbar).

The screen video is only about 500KB, I think. I'll attach it as soon as I'm in
windows. Is that ok?
Please do.

Comment 6

16 years ago
Created attachment 91547 [details]
Screen movie.

It's raw avi.

To clarify: with "bookmark button" I mean the bookmark you're dragging itself.
Sorry if my unclear use of it wasted your time.

Comment 7

16 years ago
Confirmed using Classic theme on Windows ME with trunk build 2002070504.
Bug doesn't apear in Orbit 3+1 1.0 0.0.5 or Modern theme.

Comment 8

16 years ago
The underline does disappear though when moving the dragged bookmark from the
content area over the bookmarks toolbar or the statusbar.


16 years ago
Blocks: 133604

Comment 9

16 years ago
Linux-Build 2002071321, Classic theme:

Bookmark does not lose its icon. But: button gets back to normal state (and
looks the same as the others) without dragging over the content area or tab bar. 

You can try it by dragging the button only horizontally over a certain amount of
pixels (I think): after only about 5 pixels the button returns to normal state.
Confirmed due to.. eh.. screen-movie :)
Ever confirmed: true

Comment 11

16 years ago
With trunk 2002072718 on Windows ME, the bookmark item doesn't lose its icon in
either Classic or Modern theme and goes back to normal only as soon as I drag
outside of the top bars area (menubar, navigation toolbar, etc.), even when I
try to place the dragged item somewhere inside of a PT folder.

Comment 12

16 years ago
CT, you're right. same thing with mozilla 2002072204 (1.1b) on WinXP.

Maybe change OS to Linux? Hmm, summary is correct for both, Win and Linux.

Additional wrong behaviour: if you drop the dragged bookmark in an area with a
no-no-cursor ("you can't drop here", for example the reload button) then the
bookmark gets the mousedown-look when you move to mouse over it (instead of

Please tell me if I should file a seperate bug for that.

Comment 13

16 years ago
> Additional wrong behaviour

That always occurs here, no matter where I drop it.
I think it's related to bug 150348 and you don't have to file a new bug.
Mass reassign of my non-Firefox bugs to
Assignee: bugs → ben_seamonkey
Product: Browser → Seamonkey

Comment 15

12 years ago
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9a1) Gecko/20060206 SeaMonkey/1.5a
Last Resolved: 12 years ago
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.