Closed Bug 13494 Opened 21 years ago Closed 20 years ago

[IME/rule][IME-InsertIMETextTxn] Deleting unconverted hiragana characters does not work correctly

Categories

(Core :: Internationalization, defect, P2)

x86
Windows NT
defect

Tracking

()

VERIFIED FIXED

People

(Reporter: teruko, Assigned: ftang)

References

Details

(Keywords: inputmethod)

When you use IME to type Hiragana characters in Editor and you try to delete the characters before you hit enter,
you have to hit Backspace key twice at the last character to delete.

Steps of reproduce
1. Open Editor by selecting menu Task|Editor
2. Turn on IME and change to Zenkaku Hiragana mode
3. Type ”あああああ" (at this time, do not hit Enter to commit the characters yet)
4. Use Backspace to delete all characters
When you delete the last "あ" to delete, you have to hit Backspace twice.

This is not right behavior.
Tested 9-9-99 Win32 build.
Priority: P3 → P2
Status: NEW → ASSIGNED
Target Milestone: M12
Blocks: 14356
Blocks: 15693
Assignee: tague → ftang
Status: ASSIGNED → NEW
reassign to ftang per i18ngrp reassignment meeting.
Target Milestone: M12 → M11
Status: NEW → ASSIGNED
Summary: IME bug-Deleting undefined hiragana characters does not work correctly → [IME/rule]IME bug-Deleting undefined hiragana characters does not work correctly
teruko, is this also happen on Window ? I think this is a ALL but not PC bug,
right ?
Blocks: 16127
Summary: [IME/rule]IME bug-Deleting undefined hiragana characters does not work correctly → [IME/rule][IME-DELETE] Deleting undefined hiragana characters does not work correctly
teruko, what do you mean "Deleteing *undefined* hiragana characers ... What does "undefined hiragana" mean ?
Summary: [IME/rule][IME-DELETE] Deleting undefined hiragana characters does not work correctly → [IME/rule][IME-DELETE] Deleting unconverted hiragana characters does not work correctly
I meant that Undefined is unconverted characters.
Summary: [IME/rule][IME-DELETE] Deleting unconverted hiragana characters does not work correctly → [IME/rule][IME-InsertIMETextTxn] Deleting unconverted hiragana characters does not work correctly
Teruko say this is different from 13576. This happened in the FEP (before the IME commit) . Change [IME-DELETE] to [IME-InsertIMETextTxn]
Frank and I have a fix for this.  He should be checking it in soon.
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Closed: 20 years ago
Resolution: --- → FIXED
fix in nsWindow.cpp and nsHTMLEditRules.cpp
Blocks: 17432
Status: RESOLVED → VERIFIED
I verified this in 10-28-08 Win32 build.
No longer blocks: 17432
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.