In about:preferences/Privacy & Security/Permissions, the "Block websites from automatically playing media with sound" checkbox does not show its current state

RESOLVED DUPLICATE of bug 1513039

Status

()

defect
P1
normal
RESOLVED DUPLICATE of bug 1513039
5 months ago
5 months ago

People

(Reporter: mauro.sanabria, Unassigned)

Tracking

(Blocks 1 bug, {regression})

66 Branch
Unspecified
All
Points:
---
Dependency tree / graph

Firefox Tracking Flags

(firefox-esr60 unaffected, firefox64 unaffected, firefox65 fix-optional, firefox66 fix-optional)

Details

Reporter

Description

5 months ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:66.0) Gecko/20100101 Firefox/66.0

Steps to reproduce:

* Open Firefox in a new profile, without any policies if possible.
* Open any YouTube video in a tab.
* Open "Options" (about:preferences) in a separate tab, select "Privacy & Security" in the sidebar, scroll down to "Permissions".
* Click the autoplay checkbox ("Block websites from automatically playing media with sound") more than one time (to ensure the change) until it is clear, then close the "Options" tab.
* Refresh the YouTube tab and check the Identity and Permissions panel  (test 1).
* Go again to "Permissions" as above in a separate tab, click the autoplay checkbox more than one time until it is selected, then close the "Options" tab.
* Refresh the YouTube tab and check the Identity and Permissions panel (test 2).


Actual results:

Both test 1 and test 2 show that Firefox follows the last setting, but whenever "Options" is reopened the autoplay checkbox is clear; closing the "Options" tab without touching the autoplay checkbox leaves the setting unchanged. This started happening within the 65 branch at least.


Expected results:

Whenever the "Permissions" section in "Options" is opened, the autoplay checkbox should reflect the last setting.
Reporter

Updated

5 months ago
Component: Untriaged → Preferences

Comment 1

5 months ago
Regressed by: Bug 1512283

:alwu,
Your patch seems to cause the problem. Can you please look into this?
Blocks: 1512283
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
Flags: needinfo?(alwu)
Keywords: regression
OS: Unspecified → All

Comment 2

5 months ago
Easy steps to reproduce:
1. Open about:preferences#privacy in Tab 1
2. Open about:preferences#privacy in another tab or window
3. Turn "Block websites from automatically playing media with sound" to on(or off) in Tab 1
4. Observe the checkbox in the other one

Actual Results:
The checkbox does not change dynamically.

Expected Results:
The checkbox on both tab should indicate same state.


Before Bug 1512283, "For website that autoplay sound" selection box change dynamically. And the selection box on both tab indicates same state.

Updated

5 months ago
Priority: -- → P1

Comment 3

5 months ago
This issue will be fixed in bug1513039.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 5 months ago
Flags: needinfo?(alwu)
Resolution: --- → DUPLICATE
Duplicate of bug: 1513039
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.