next article is blank after opening news attachment

NEW
Unassigned

Status

--
minor
9 years ago
9 years ago

People

(Reporter: zdenek.kabelac, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

Attachments

(1 attachment)

(Reporter)

Description

9 years ago
User-Agent:       Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; cs-CZ; rv:1.9.1.2) Gecko/20090824 Fedora/3.5.2-3.fc12 Firefox/3.5.2
Build Identifier: thunderbird-3.0-3.8.b3.fc12.x86_64

When I'm reading news: via Thunderbird and I decide to store some attachment from the article - then usually next shown article from this news group is usually displayed as blank - if I then click again to show some next article - its normally shown - from this moment everything seems to be working again properly.


Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. read news article with attachment
2 [review]. save attachment
3 [review]. move to next article

Comment 1

9 years ago
Right click and "save as" does not produce this result in WinXP
However if you first open the attachment with a helper-app, then move on to the next article, I see the blank page.
I can't find a dup, but this problem has been around for a very long time.
Maybe circa netscape 7.2

Reporter: You somehow got some links to some old bugs in your Steps to Reproduce
(Reporter)

Comment 2

9 years ago
Well - first I've no idea how the links got to my reproduce steps - most probably the bug in the bugzilla itself - I believe the the link was created from the  2 and dot.

Let's be more specific:

news:  gmane.linux.kernel 
message: Re: BFS vs. mainline scheduler benchmarks and measurements
date: Tue, 08 Sep 2009 17:23:18 +0200
from: Peter Zijlstra

When this news group is loaded - message is NOT marked with attachment icon.
(at least with my settings - when I download only message headers)
When displayed, message contains attachment  "latt.c"

When it is viewed for the first time - and I save the attachment then I'm NOT seeing the next selected message. However from this moment the message gets icon marking that there is attachment. And from this moment everything works just fine - even when unchecked the 'already read' flag - and restart Thunderbird - the message is still marked with icon showing it contains attachment and when I view message and save the attachment, then next message is properly shown.
So I've looked for another message with attachment - once I've found one - I've moved to the next message (which is properly shown)- then returned back to the message that now has attachment icon - and saved attachment - and this time the next message has been shown properly.

So my conclusion is - disappearing bug is only present when the message is unknown to the Thunderbird and attachment is saved in this moment.
Once TB know there is attachment, it correctly renders following message.

Comment 3

9 years ago
The observations I made in comment #1 are only present when the preview pane is not visible.(dragged down offscreen)
Are you using the 3 pane view with preview pane not visible.
cc magnus for a linux opinion.
(Reporter)

Comment 4

9 years ago
Created attachment 399454 [details]
My view panel

As I'm not really sure, what are my viewing settings so here is the small snapshot showing the layout of my Thunderbird for news reading.

Comment 5

9 years ago
I see comment 1 with the preview pane visible. That it, double click the attachment to open, hit "next message" -> next is blank (but shows the attachment of the first message).

Certainly one of the stranger bugs i've seen!
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
Hardware: x86_64 → All
Summary: Disappearing article after storing attachment while reading news → next article is blank after opening news attachment
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.