Yet Another "Unknown Error 80004005"

VERIFIED DUPLICATE of bug 86556

Status

MailNews Core
Networking: POP
VERIFIED DUPLICATE of bug 86556
17 years ago
10 years ago

People

(Reporter: kiaser_zohsay, Assigned: Navin Gupta)

Tracking

Trunk
x86
Windows NT

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

17 years ago
I get "Unknown Error 80004005" fairly regularly. In my case, it seems to be
related to mail. With Mail/News open and minimized, the error sometimes pops up
behind whatever I'm really working on. I can clear the message, and then I can
still get mail normally. I don't ever remember getting it while actually doing
something -- it always happens with biff.  Which means it's tough to reproduce.
 You just have to wait for it to happen.

This is related to bug 57057, which is already suspected to be several different
problems hiding behind the same message.

In 0.8 it seemed that after the error, biff would stop checking and I needed
 to hit Get Msg to start it back up. In 0.8.1 that no longer appears necessary.
 I had other problems with 0.9 so it was never running long enough for the
unknown box to pop up.  I have tried to reproduce this with the nightlies, but
with the same problem, it take a while and it's still pretty random.

My platform is Win NT 4.0 SP3, mail server is POP3 running IMail for Win NT.

Updated

17 years ago
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
QA Contact: esther → sheelar

Comment 1

17 years ago
This error occurs for me very regularly in Mail/News (haven't noticed it in any
browser pages) when switching IMAP or News folders. This has been consistent
over the last month with nightlies. My current build is 2001051704 on W2ksp1 on
a 600EB 256mb of memory.

I have deleted the moz support folder in my profile a few times this month.

The error seems to be an annoyance only, except for some of the stability issues
of the last month the error appearing doesn't seem to coincide with a crash or
display failure/corruption.

My IMAP server is courier imap .31 on linux. One of the news servers that this
occurs on is news.mozilla.org.

Comment 2

17 years ago
I also see this on W2K, build 2001060620.
That window's presence also causes strange behaviour: in other Mozilla windows,
when you click on a eg. link, the link highlights as if the click has
registered, but nothing else happens. If you right click eg. on a link, no menu
shows up.
Everything gets back to normal if you switch to the error window and dismiss it.

Comment 3

17 years ago
I just checked that clicking on buttons also doesn't work, but it seems the
click is registered and actual action occurs after the error window is dismissed.

Comment 4

17 years ago
Build 2001-06-09-20, Win2k sp2

Got the same message for the first time.  It happened while in mail.  I had been
having problems with Mozilla not connecting to anything at all.  I then
restarted Mozilla, immediately switched to mail, and clicked get messages. 
Alert box popped up.

Using POP3 as well.

Comment 5

17 years ago
*** Bug 85767 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 6

17 years ago
I am also getting this error message. - I tend to be getting it from mail/news
but also from the browser.
I think this has something to do with the status of my dial-up connection on win
98. Basically, if I am reading a long news message, the dial up disconects from
the internet. Then when I go to the next message, I get this particular error
almost every time. (it also may happens if messanger does it's auto checking of
mail and can't connect or if for some reason my dial-up goes down in the middle
of loading a page in the browser)
If I try another message or reload a page in the browser, it finally figures out
what happened and tell windows to dial-up again.
Hopt this helps - Does this bug come up just in this situation - or does it
occur over fixed connection / dial-up that hasn't disconected?

My system is celeron 333, running win98, with 56k modem

Comment 7

17 years ago
I have been able to reproduce this in mail/news by expanding a newsgroup (which
forces a check for messages) and then stopping activity while the message at the
bottom is still in the middle of " checking news group 3 of 11". I used
Zonealarm firewall to stop all activity in the middle of the check and I will
get the same number of error messages as their is groups left to check. This
occured with both MSnews.microsoft and Lockergnome news. I also stopped my
packet sniffer when the error message occured and the last packet was a send to
the news server.

Comment 8

17 years ago
OOPs  sorry forgot :( Mozila 0.9 build 2001050515 Win 98 AOL DUN 400Pent,96Meg.  
the news version of this has to do with the connection timing out.

Comment 10

17 years ago
I can reproduce this error anytime. I'm running Win95 OSR2 on an athlon 1ghz,
256MB of memory and a dialup connection. To get "Unknown error 80004005"
I do the following:
- Dial up.
- Start mailnews.
- Disconnect while mailnews is the active window. The error message appears
instantly.

I have seen this behaviour since 0.9, I'm now running 0.9.2.
I see this in mozilla 2001080110.

This error appears to be due to (at least in my case) the connection to the news
server dropping due to inactivity.  start mailnews, read a newsgroup
(n.p.m.performance is what I used), read a message, go away for 20 minutes (or
whatever), then click on the header of another message.  80004005 error, then
the message loads.

Suggesting target 0.9.5 - this is very annoying and confusing to end-users. 
Severity to normal.
Severity: minor → normal
Keywords: mozilla0.9.5
try a more recent build.  my fix for #86556 should be in the 8-12 builds and later.

*** This bug has been marked as a duplicate of 86556 ***
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 17 years ago
Resolution: --- → DUPLICATE
verified dup.
Status: RESOLVED → VERIFIED
Product: MailNews → Core
Product: Core → MailNews Core
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.