yahoo.com doesn't recognize B2G UA as mobile

RESOLVED FIXED

Status

Tech Evangelism
Mobile
RESOLVED FIXED
5 years ago
4 years ago

People

(Reporter: lmandel, Assigned: karlcow)

Tracking

unspecified
ARM
Gonk (Firefox OS)
Dependency tree / graph

Firefox Tracking Flags

(blocking-b2g:-)

Details

(Whiteboard: [uaoverride] [country-all] [sitewait][serversniff], URL)

yahoo.com serves a desktop site to B2G. Bug 819210 added an UA override for this domain. The override should be removed once the domain serves mobile content to B2G. This bug tracks the evangelism for the site to recognize the B2G UA and the removal of the override at that time.
Tanvi, any idea of somebody at Yahoo we could contact about this?
For reference, the Firefox OS UA is:

Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18

and we want Yahoo to treat this UA string as though it came from a mobile device.

See https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Browser_detection_using_the_user_agent for our general recommendations about how to do UA-based detection.

Comment 3

5 years ago
Hello. This issues has been raised with Yahoo Devs, and we have alerted the team
responsible for maintaining the mappings of ua strings to product.
(Assignee)

Updated

5 years ago
(Assignee)

Comment 4

5 years ago
rdmoch,

(In reply to rdmoch from comment #3)
> Hello. This issues has been raised with Yahoo Devs, and we have alerted the
> team
> responsible for maintaining the mappings of ua strings to product.

cool to hear. Do you have any status update?
I have removed the UA override from my device, and Yahoo is still sending the desktop site after the geolocated redirection. I'm testing from Canada so I got http://ca.yahoo.com/

(keeping only the relevant data)

# with CHROME BROWSER UA on Galaxy Nexus

→ http HEAD http://yahoo.com/ User-Agent:'Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.0.4; Galaxy Nexus Build/IMM76B) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.133 Mobile Safari/53
5.19'

HTTP/1.1 301 Redirect
Location: http://www.yahoo.com/



→ http HEAD http://www.yahoo.com/ User-Agent:'Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.0.4; Galaxy Nexus Build/IMM76B) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.133 Mobile Safar
i/535.19'

HTTP/1.1 302 Found
Location: http://ca.yahoo.com/?p=us


→ http HEAD http://ca.yahoo.com/?p=us User-Agent:'Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.0.4; Galaxy Nexus Build/IMM76B) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.133 Mobile Safari/535.19'

HTTP/1.1 302 Found
Location: http://ca.m.yahoo.com/?.tsrc=yahoo&mobile_view_default=true


# with FIREFOX OS 

→ http HEAD http://yahoo.com/  User-Agent:'Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0' 

HTTP/1.1 301 Redirect
Location: http://www.yahoo.com/

→ http HEAD http://www.yahoo.com/  User-Agent:'Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0' 

HTTP/1.1 200 OK
Flags: needinfo?(rdmoch)
(Assignee)

Comment 5

5 years ago
Doing additional tests I was surprised on the CLI, that doing a GET the payload was mostly empty.

By default, httpie is sending Accept: */*

→ http -v GET http://www.yahoo.com/  User-Agent:'Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0'

GET / HTTP/1.1
Accept: */*
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: www.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0



HTTP/1.1 200 OK
Age: 0
Cache-Control: private
Connection: keep-alive
Content-Encoding: gzip
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Date: Wed, 24 Jul 2013 15:44:15 GMT
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: YTS/1.20.13
Set-Cookie: B=e4i8att8uvtif&b=3&s=i0; expires=Sat, 25-Jul-2015 15:44:15 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: User-Agent,Accept-Encoding

<!-- hpw14.fp.bf1.yahoo.com compressed/chunked Wed Jul 24 15:44:15 UTC 2013 -->



Let's change that to text/html


→ http -v GET http://www.yahoo.com/  User-Agent:'Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0' Accept:'text/html'

GET / HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: www.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0



HTTP/1.1 302 Found
Age: 0
Cache-Control: private
Connection: keep-alive
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Date: Wed, 24 Jul 2013 15:44:01 GMT
Location: http://ca.yahoo.com/?p=us
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: YTS/1.20.13
Set-Cookie: B=816iof98uvti1&b=3&s=ks; expires=Sat, 25-Jul-2015 15:44:01 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: fpc=d=faLg0og72fio8rvv8IUOKBvRGxQED.RWBIVhpK4WLbtu6zWlukcCAACQOlz_RJVg3U6jnBrBS_A53t11qD69DwcsISmv3nM6LDjiWt9RP6OSIEyeBuFHlFIl9aH4X4u_rY9P7jqTTOsUvnMEZQ7TsZb9xoSr0ZgBrqt2czw629ECZyG5lUTdwaGGaJBQ.2JBjbpiN_A-&v=2; expires=Thu, 24-Jul-2014 15:44:01 GMT; path=/; domain=www.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: User-Agent,Accept-Encoding
X-Frame-Options: SAMEORIGIN

<!-- hpw17.fp.bf1.yahoo.com uncompressed/chunked Wed Jul 24 15:44:01 UTC 2013 -->

This time I got a redirection based on the location. Which then redirect to the mobile version.

→ http -v GET http://ca.yahoo.com/?p=us  User-Agent:'Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0' Accept:'text/html'

GET /?p=us HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: ca.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0



HTTP/1.1 302 Found
Age: 0
Cache-Control: private
Connection: keep-alive
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Date: Wed, 24 Jul 2013 15:48:00 GMT
Location: http://ca.m.yahoo.com/?.tsrc=yahoo&mobile_view_default=true
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: YTS/1.20.13
Set-Cookie: B=drrnp6p8uvtpg&b=3&s=h7; expires=Sat, 25-Jul-2015 15:48:00 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: IU=deleted; expires=Tue, 24-Jul-2012 15:47:59 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: fpc=d=WVAF.KFK2PhEbc3U65CDj3AnpqbieiFml.1XUaq2cuOVAMWygjJQLwkprArOiGTLueB.2CTgoPSLWRJLryT2ngRgqP90eut9scwhczRnuyAJT1vF2I_rTzJoJaMeTZMgoLACcoirT9Nz8tnarLZ2cdwmNR7wOCTca9eZfBSC8XwIm63dcBbz2as_ONVcgegBFyVETfs-&v=2; expires=Thu, 24-Jul-2014 15:48:00 GMT; path=/; domain=ca.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: Accept-Encoding
X-Frame-Options: SAMEORIGIN

<!-- w40.fp.bf1.yahoo.com uncompressed/chunked Wed Jul 24 15:48:00 UTC 2013 -->


Note that it still doesn't change anything for Firefox OS, which still receives the Desktop version.

→ http -v HEAD http://ca.yahoo.com/?p=us  User-Agent:'Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0' Accept:'text/html'
HEAD /?p=us HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: ca.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0



HTTP/1.1 200 OK
(Assignee)

Comment 6

5 years ago
Contacted someone at Yahoo! today.
Assignee: nobody → kdubost
Flags: needinfo?(rdmoch) → needinfo?
Whiteboard: [uaoverride] → [uaoverride] [country-all] [sitewait]
Flags: needinfo?
Whiteboard: [uaoverride] [country-all] [sitewait] → [uaoverride] [country-all] [sitewait][serversniff]

Comment 7

5 years ago
hi,

Now yahoo.com treats ffos phone as mobile phone,but we still can not open yahoo.com successfully.

Does it means that if we can not open some website after we modify ua,we must contact the website to fix the issue??
(Assignee)

Comment 8

5 years ago
Hi lecky,

OK let's see.

With the UA override, I'm receiving the mobile site and it is working. I can navigate and access articles.

Let's remove the UA override. 

→ mozua.sh remove yahoo.com
2054 KB/s (13154 bytes in 0.006s)
Removing UA override for yahoo.com
+ adb shell mount -o rw,remount /system
+ adb push /tmp/user.js.tmp /system/b2g/defaults/pref/user.js
742 KB/s (13065 bytes in 0.017s)
+ adb shell mount -o ro,remount /system
+ adb shell stop b2g
+ adb shell start b2g

Taking my device and entering http://yahoo.com/
I'm being redirected to the desktop version of Yahoo.com in Canada.
aka http://ca.yahoo.com/?p=us


For testing with your own device, domains which have a UA override, see the flag [uaoverride] in the bug whiteboard, you need to remove the UA override. You might want to use the script at 
https://github.com/karlcow/webcompat/blob/master/moz/mozua.sh
It is not very user friendly for testing, we are trying to find a solution for this.

So Yahoo still doesn't recognize Firefox OS as a mobile browser.
Flags: needinfo?(lecky.wanglei)
Lecky, when you say you can't open yahoo.com "successfully" - could you explain exactly what problems you see?

Comment 10

5 years ago
hi,hallvord,

The browser error message says:The connection was reset.

By the way,there is no problem with my ffos phone's internet accession,

Other android phone can use my ffos phone's wifi hotspot share to access www.yahoo.com successfully.
Flags: needinfo?(lecky.wanglei)
(Assignee)

Comment 11

5 years ago
lecky, 

1. which version of Firefox OS do you use? 
2. which device?
3. From which country are you trying to access yahoo.com ?

Thanks
Flags: needinfo?(lecky.wanglei)

Comment 12

5 years ago
hi,karl

1.V1.1HD
gaia:c0ea0a4943dc8d3751b07f5b5c5d3abe06364a14  
gecko:170f9e477571127cd40997fa2abe262ed43f0e4d 

3.from china,it seems that i am accessing hk.yahoo.com actually.
Flags: needinfo?(lecky.wanglei)
(Assignee)

Comment 13

5 years ago
Lecky,
hmm Thanks!
It would be interesting to know if another Firefox OS user experience the same issue. Let's try.

Jack!
Could you help us and tell us what is happening when you are trying to access http://yahoo.com/ from China. Thanks.
(Assignee)

Updated

5 years ago
Status: NEW → ASSIGNED

Comment 14

5 years ago
hi,karl,

i have tried to visit yahoo.com through ua:"Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0"

then i can visit yahoo.com successfully.

By the way,the original ua of my device is "Mozilla/5.0 (Android; Mobile; rv:18.1) Gecko/18.1 Firefox/18.1"

So my issue: can not open yahoo.com  is because of ua string.

Maybe yahoo.com only recognize the V1.0 device?
(Assignee)

Comment 15

5 years ago
I note that I have forgotten to ping Jack. See comment #13
Flags: needinfo?(jguo)
(Assignee)

Comment 16

5 years ago
Hmm interesting.


# Accessing HK.yahoo.com

GET / HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: hk.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0

HTTP/1.1 200 OK
Cache-Control: private
Connection: Keep-Alive
Content-Encoding: gzip
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Date: Thu, 12 Sep 2013 14:07:09 GMT
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: HTTP/1.1 UserFiberFramework/1.0
Set-Cookie: B=6m030d1933ikd&b=3&s=a7; expires=Sun, 13-Sep-2015 14:07:09 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: D=_ylh=X3oDMTFyaXNwN3UyBF9TAzI3MTYxNDkEcGlkAzEzNzg5OTQ0MDAEdGVzdAMwBHRtcGwDaGstc3Bpcml0LXY1LTEwMjQucGhw; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: FPC=t1; expires=Sun, 13-Sep-2015 14:07:09 GMT; path=/; domain=hk.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: Accept-Encoding
Via: HTTP/1.1 r01.ycpi.che.yahoo.net UserFiberFramework/1.0

# Accessing CA.yahoo.com

GET / HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: ca.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0

HTTP/1.1 200 OK
Age: 0
Cache-Control: private
Connection: keep-alive
Content-Encoding: gzip
Content-Type: text/html;charset=utf-8
Date: Thu, 12 Sep 2013 14:07:36 GMT
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: YTS/1.20.13
Set-Cookie: B=dotj19h933il8&b=3&s=1a; expires=Sun, 13-Sep-2015 14:07:36 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: IU=deleted; expires=Wed, 12-Sep-2012 14:07:35 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: PH=deleted; expires=Wed, 12-Sep-2012 14:07:35 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: MSC=t=1378994856X; expires=Fri, 12-Sep-2014 14:07:36 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: fpc=d=4cB_MG3S5SYmgKAoq49ExNrWzcTdAafYNswDq4.6reqDEmfoIq7N6T2_qToJC5BZrbVFT8uGA8ZdCSrjR1hMhEMrYwDuZFTvBc0H0IWjKbgJ5viXfldfunxLDDYiFFL.X7awzMOYtK6SdbP25W.14mqzifN6qh.zv9hLLXU9101Rh8ieZVVuBsRgQmTqVdypdITTFWQ-&v=2; expires=Fri, 12-Sep-2014 14:07:36 GMT; path=/; domain=ca.yahoo.com
Set-Cookie: fpps=deleted; expires=Wed, 12-Sep-2012 14:07:35 GMT; path=/; domain=ca.yahoo.com
Set-Cookie: CH=deleted; expires=Wed, 12-Sep-2012 14:07:35 GMT; path=/; domain=ca.yahoo.com
Set-Cookie: CH=AgBSMcoQAAfUEAAxfhAAEY4QAA/GEAAf/hAAFBgQACL+EAA4ERAAFoMQAAYh; expires=Sat, 12-Oct-2013 14:07:36 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: fpt=d=Qxc2MnbXet7eEc4gSsrWQ0Tf408.Me1xY3yLfbMocmjmqrxbVs6BlybH0FBBGBnIGmQR1zhgpXxsD2HkPo_eOzbR0200Fhg_ai6UyS.cONKBdqTO3u_rKn__VUNygZpeQNXVdLewtdzcaZ__LhYvcPvGnf1Pg.7IDgTszXYqmb8kHAKW8FuMJshqcbDVjIz8b3e6Yz.nDpU_Q7ei7rPl1OVYphbEfnTWfbpwFLu68maUjEJnMgtLvnH9PCCieXi4UQWeRKq5vnUrQkJolUxyzsZ.B3e41bPeJXX3RY02Fu0A5CqzZ79LtxISk0ggO5qEnKODkP4DQECGW4YAgzR8hB0MMtIn4p62E3zcupG1klpdudFhHYi_h.kgpSH0xuTrgouqTgEFBBL04GGf6kCfKAObwqEUUlErmze6scUpcgFlkWU3WSAcYlsdisYMH.c1o5ATwOb8Kx3z&v=1; path=/; domain=ca.yahoo.com
Set-Cookie: fpc_s=d=.O4LGILS5Sa3jOz._ZCo7kE6xOPWnThYV.ytbrvm4Qrt5wku1NOQypkgWrEEdqjEaYtyMVLtEa44gqVbaIFigm50nZUWb1D3noTTYZHHZpHfx7lZoNggFdZhz4AFwSJs96ASCluMW.jX2yx7t.4Ovnwywgj9GXAMoj8CzaVVHGthB8ae1c49cGNoaXKD0z6OWM8cXJlr2qcNzvzoYA1wa0erVd81tgQmTbgxDqZDXI0B5mNeXys_.yrKUF2HrlK4nt6O_uUwH1KLswtUKp7xmNDsWdsVmlZT4NoHOBT5DnpZZjRv8rRNZc.EQXo-&v=2; path=/; domain=ca.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: Accept-Encoding
Via: HTTP/1.1 ir8.fp.bf1.yahoo.com (YahooTrafficServer/1.20.13 [c sSf ])
X-Frame-Options: SAMEORIGIN


Not the same servers.

# For Canada 
→ http -b GET http://ca.yahoo.com/ User-Agent:"Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0" Accept:"text/html" | grep -i useragent.match

<returns NOTHING>

# For HK
→ http -b GET http://hk.yahoo.com/ User-Agent:"Mozilla/5.0 (Mobile; rv:18.0) Gecko/18.0 Firefox/18.0" Accept:"text/html" | grep -i useragent.match
	var isiPad = navigator.userAgent.match(/iPad/i) != null;
	var isFF = navigator.userAgent.match(/Firefox/i) != null;
    var isChrome = navigator.userAgent.match('Chrome') != null;
	var isIE = navigator.userAgent.match('MSIE') != null;


Not the same user agent sniffing depending on the locale.  That will make things more complicated.

Comment 17

5 years ago
Hi Beatriz&& Wayne:
We think this issue is a blocking issue, because we found some website can not recogonize Gecko/18.1 ,if we replace it to 18.0, it's fixed.

Thus ,we think we need Mozilla to consult with the popular website, add the Gecko 18.1 into list.

We thinks other OEM would also have this issue.
Flags: needinfo?(wchang)
Flags: needinfo?(brg)

Updated

5 years ago
blocking-b2g: --- → hd?
(Assignee)

Comment 18

5 years ago
Hi lecky,

thanks.

(In reply to lecky from comment #17)
> Thus ,we think we need Mozilla to consult with the popular website, add the
> Gecko 18.1 into list.

What we want: base the identification on /mobi/ and NOT the version number. :)
William,

Can you test this out here on v1.1 and v1.1HD with yahoo.com from Taipei?
Flags: needinfo?(wchang) → needinfo?(whsu)

Comment 20

5 years ago
Hi, Wayne,

It is hard to test this behavior by using "www.yahoo.com" in Taiwan since browser is always redirected to tw.yahoo.com.

So, I used "sports.yahoo.com" to test it.
After browser visits the "sports.yahoo.com", browser is redirected to mobile version.
I tested "V1.3", "V1.2", "V1.1.0", and "V1.1.0hd". All results are the same.

But, if I test this behavior by using "tw.yahoo.com", browser is redirected to web version.

I think this is a legacy bug.
Marked it as "koi?"
Flags: needinfo?(whsu)

Comment 21

5 years ago
flag koi? per comment 20.
blocking-b2g: hd? → koi?
Unless Yahoo is shipped on device, I wouldn't block a release on an evangelism issue like this for which the fix is largely out of our control.
(Assignee)

Comment 23

5 years ago
Yahoo! is in the process of being dealt with. 
From initial testing it is obvious that it will be complicated to solve. There are many properties and differences depending on the locales. Firefox OS releases schedule is orthogonal to Yahoo! (and all other Web properties we have issues with :) )
(In reply to Lawrence Mandel [:lmandel] from comment #22)
> Unless Yahoo is shipped on device, I wouldn't block a release on an
> evangelism issue like this for which the fix is largely out of our control.

Agreed. blocking- as a result.
blocking-b2g: koi? → -
Not a blocker
Flags: needinfo?(brg)
(Assignee)

Comment 26

4 years ago
btw We have not tested the Yahoo! properties such as the one of Google, but I think we could expect different behaviors depending on the domains. 

In Canada for example, these are the list of domains accessible from the home page of Yahoo!.

→ /usr/bin/python extract_links.py 'http://ca.yahoo.com/?p=us' | sort | uniq

advertise.bingads.microsoft.com
ca.advertising.yahoo.com
ca.answers.yahoo.com
ca.astrology.shine.yahoo.net
ca.autos.yahoo.com
ca.careers.yahoo.com
ca.finance.yahoo.com
ca.games.yahoo.com
ca.groups.yahoo.com
ca.images.search.yahoo.com
ca.maps.yahoo.com
ca.movies.yahoo.com
ca.music.yahoo.com
ca.news.search.yahoo.com
ca.news.yahoo.com
ca.omg.yahoo.com
ca.overview.mail.yahoo.com
ca.safely.yahoo.com
ca.screen.yahoo.com
ca.search.yahoo.com
ca.shine.yahoo.com
ca.sports.yahoo.com
ca.video.search.yahoo.com
ca.video.yahoo.com
ca.weather.yahoo.com
ca.yahoo.com
developer.yahoo.com
edit.yahoo.com
everything.yahoo.com
feedback.help.yahoo.com
help.yahoo.com
info.yahoo.com
login.yahoo.com
mail.yahoo.com
qc.yahoo.com
shine.yahoo.com
www.facebook.ca
www.flickr.com
www.monster.ca
www.yahoo.com
www.zoocasa.com
yahoo.canada411.ca
yahoo.match.ca
yahoo.shoptoit.ca
yahoo.yellowpages.ca
(Assignee)

Comment 27

4 years ago
Because of the comment of Hallvord on Bug 953047, I tested from Japan with Firefox OS.

1. Erase the cookies and data history
2. close all tabs
3. checked that UA override is off

So on Firefox 1.2 I was redirected to the Mobile site in Singapore from Japan.
Could someone confirm for other countries?


→ http --print hH GET http://www.yahoo.com/ User-Agent:'Mozilla/5.0 (Mobile; rv:25.0) Gecko/25.0 Firefox/25.0' 'Accept:text/html'

GET / HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: www.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:25.0) Gecko/25.0 Firefox/25.0

HTTP/1.1 302 Found
Age: 0
Cache-Control: private
Connection: keep-alive
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Date: Tue, 07 Jan 2014 03:11:33 GMT
Location: http://m.yahoo.com/?.tsrc=yahoo&mobile_view_default=true
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: YTS/1.20.13
Set-Cookie: B=b05909h9cms35&b=3&s=eo; expires=Fri, 08-Jan-2016 03:11:33 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: DNR=deleted; expires=Mon, 07-Jan-2013 03:11:32 GMT; path=/; domain=.www.yahoo.com
Set-Cookie: DNR=deleted; expires=Mon, 07-Jan-2013 03:11:32 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: PH=deleted; expires=Mon, 07-Jan-2013 03:11:32 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: fpc=d=gY6KXKgfX9wZAA5h4P6cHv4cqjPO4Lt8GlFJyCB55shfNchhsFYAebOm8rpXBMgpmSUYysiy7bRdkD19zvXVMVZIXEI7AiSdrVSB_zsPw7RQvKItqCUn_tSYqAm9r8Bwi2hSbl24tWt7HsCRoN54btbaZicYjchJgIoYY5V.kij00RQSbvRhdvE8b_tQlgtKKk_Bi3o-&v=2; expires=Wed, 07-Jan-2015 03:11:33 GMT; path=/; domain=www.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: Accept-Encoding
Via: HTTP/1.1 ir5.fp.kr3.yahoo.com (YahooTrafficServer/1.20.13 [c s f ])
X-Frame-Options: SAMEORIGIN



Note that you have to specify the Accept headers on the command line or you risk to run in a different result.

→ http --print hH GET http://www.yahoo.com/ User-Agent:'Mozilla/5.0 (Mobile; rv:25.0) Gecko/25.0 Firefox/25.0' 

GET / HTTP/1.1
Accept: */*
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: www.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:25.0) Gecko/25.0 Firefox/25.0

HTTP/1.1 200 OK
Age: 0
Cache-Control: private
Connection: keep-alive
Content-Encoding: gzip
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Date: Tue, 07 Jan 2014 03:11:40 GMT
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: YTS/1.20.13
Set-Cookie: B=0n4dvop9cms3c&b=3&s=2o; expires=Fri, 08-Jan-2016 03:11:40 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Transfer-Encoding: chunked
Vary: Accept-Encoding
Via: HTTP/1.1 ir8.fp.kr3.yahoo.com (YahooTrafficServer/1.20.13 [c sSf ])
Spoofing Firefox for Android Nightly as Firefox OS (using Phony) in Canada (Toronto) I get the desktop site when navigating to yahoo.com.
(Assignee)

Comment 29

4 years ago
Thanks lawrence!
So there are really strong differences from country to country. 

Just to confirm I was not crazy, I requested the final Location, it goes to Singapore. It seems the YahooTrafficServer has a big impact.



→ http --print hH GET "http://m.yahoo.com/?.tsrc=yahoo&mobile_view_default=true" User-Agent:'Mozilla/5.0 (Mobile; rv:25.0) Gecko/25.0 Firefox/25.0' 'Accept:text/html'

GET /?.tsrc=yahoo&mobile_view_default=true HTTP/1.1
Accept: text/html
Accept-Encoding: gzip, deflate, compress
Host: m.yahoo.com
User-Agent: Mozilla/5.0 (Mobile; rv:25.0) Gecko/25.0 Firefox/25.0

HTTP/1.1 302 Found
Age: 0
Cache-Control: private, no-transform
Connection: keep-alive
Content-Encoding: gzip
Content-Length: 118
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Date: Tue, 07 Jan 2014 04:11:33 GMT
Location: http://sg.m.yahoo.com
P3P: policyref="http://info.yahoo.com/w3c/p3p.xml", CP="CAO DSP COR CUR ADM DEV TAI PSA PSD IVAi IVDi CONi TELo OTPi OUR DELi SAMi OTRi UNRi PUBi IND PHY ONL UNI PUR FIN COM NAV INT DEM CNT STA POL HEA PRE LOC GOV"
Server: ATS/4.0.2
Set-Cookie: YM=v=2&u=DBw4wdms0ydSMD6eV20svmoxrO12I0u_Y5Sl2Q--&d=&f=AAA&t=153ySB&s=vuzH; expires=Fri, 08-Jan-2016 04:11:33 GMT; path=/; domain=.yahoo.com; HttpOnly
Set-Cookie: DK=v=2&m=fp1&r=fp1&p=N3wxMDcyMnxWaXJ0dWFsfEZpcmVmb3ggT1N8ZmlyZWZveCBvc3wyNS4w; expires=Fri, 08-Jan-2016 04:11:33 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Set-Cookie: B=9jclkb1vvuvjl&b=3&s=a0; expires=Fri, 08-Jan-2016 04:11:33 GMT; path=/; domain=.yahoo.com
Vary: Accept-Encoding
Via: http/1.1 r7.ycpi.jpx.yahoo.net (ApacheTrafficServer/4.0.2 [cMsSf ])
x-frame-options: SAMEORIGIN
(Assignee)

Comment 30

4 years ago
I might have the start of a contact at Yahoo!. :) So progress.
(Assignee)

Comment 31

4 years ago
so here I get the mobile version redirected to singapore.

* Setting UA override off
* Restarting the device
* erasing cookies 
If I manually enter us.yahoo.com I get redirected to us.m.yahoo.com
So for me it seems to be working and I'm inclined to close this one, but I need a confirmation from someone living in North America.
(Assignee)

Comment 32

4 years ago
OK adam confirmed. I'm closing it as solved. I'm adding it to the list of UA override to remove. That's a big win.
Status: ASSIGNED → RESOLVED
Last Resolved: 4 years ago
Flags: needinfo?(jguo)
Resolution: --- → FIXED
(Assignee)

Updated

4 years ago
Blocks: 948642
(Assignee)

Comment 33

4 years ago
> BIG THANKS to Yahoo! for accepting Firefox OS on their main site https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=826338 Now let's address the other Yahoo! properties — http://twitter.com/MozWebCompat/status/425468590234415104
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.