bad gui/rendering/display after upgrading to 38.1.0 with hardware acceleration enabled

RESOLVED WORKSFORME

Status

--
major
RESOLVED WORKSFORME
3 years ago
2 years ago

People

(Reporter: tsvikah, Unassigned)

Tracking

(Blocks: 1 bug)

38 Branch
x86
Windows 7

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

3 years ago
User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0
Build ID: 20150630154324

Steps to reproduce:

(automatically) upgraded to 38.1.0
(1) moving up/down e-mail titles list in a folder
(2) double-click an e-mail title to open it


Actual results:

a bad gui behavior: text/graphic elemnts are not refreshed, black element/window contents.
(results of step 1) some e-mail titles dissapear (and then re-appear)
(results of step 2) specific e-mail window opens but not fresh: the window content is black. then, by slightly changing the window size i can see the e-mail text.

i have downgraded back to 31.8.0 in order to work normally.


Expected results:

normal gui behavior.
(Reporter)

Updated

3 years ago
Severity: normal → major
OS: Unspecified → Windows 7
Hardware: Unspecified → x86

Comment 1

3 years ago
Please disable hardware accleration at tools | options | advanced | general and restart Thunderbird
Is it better?
Flags: needinfo?(tsvikah)
(Reporter)

Comment 2

3 years ago
disabled "use hardware acceleration when available"; restarted.
Yes, it is better. seems ok now.
Flags: needinfo?(tsvikah)
(Reporter)

Comment 3

3 years ago
the HW accel.: Nvidia NVS 3100M

Updated

3 years ago
Blocks: 1195947
Component: Untriaged → Mail Window Front End
Summary: bad gui/rendering/display after upgrading to 38.1.0 → bad gui/rendering/display after upgrading to 38.1.0 with hardware acceleration enabled

Comment 4

2 years ago
tsvikah, thanks for that info.

Do you still see a problem in version 45 with HWA enabled?

If you do still see problems, is it  better with (in this order)
1. current beta version from http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/channel/ ?
2. latest NVIDIA driver  ?
Flags: needinfo?(tsvikah)
(Reporter)

Comment 5

2 years ago
I have enabled the HWA flag now (Thunderbird version 45.6.0 ; restarted, played a little), and everything seems OK.  
No problems found.

Comment 6

2 years ago
thanks
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Last Resolved: 2 years ago
Flags: needinfo?(tsvikah)
Resolution: --- → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.