Closed Bug 1194404 Opened 5 years ago Closed 5 years ago

Window controls (close, minimize, etc) do not work in Firefox 40/Win10, no mouseover change

Categories

(Firefox :: Untriaged, defect)

40 Branch
x86_64
Windows 10
defect
Not set

Tracking

()

RESOLVED INCOMPLETE
Tracking Status
firefox40 + wontfix
firefox41 + affected

People

(Reporter: daveincos, Unassigned, NeedInfo)

References

(Blocks 1 open bug)

Details

User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:40.0) Gecko/20100101 Firefox/40.0
Build ID: 20150807085045

Steps to reproduce:

Reloaded, reinstalled. No effect. Window controls do not change appearance with mouse-over. Min, Max, and Close do not function.


Actual results:

Completely inop.
OS: Unspecified → Windows 10
Hardware: Unspecified → x86_64
Blocks: windows-10
Duplicate of this bug: 1194347
Are you in tablet mode? They work fine for me (and most other people) in normal windowed mode. (And I also get hover states in tablet mode.)
Flags: needinfo?(daveincos)
Duplicate of this bug: 1194949
The problem was intermittent, but seems to be gone now. I apologize for the waste of time and thank you guys for your rapid responses. Love Firefox, and not going anywhere. Sorry again.
Flags: needinfo?(daveincos)
Did you find the root cause? Incompatible add-on? Theme issue? OS updates missing?
Still not working correctly in 40.0.2

Double clicking either of the 3 icons at top right of screen toggles the screen in and out of full screen.

- and X not working at all.
Duplicate of this bug: 1195284
Duplicate of this bug: 1196357
Good news I am still on version 40.0.2 which still had the problem until I installed Stardock's Start10 Windows 10 alternative Start screen layout http://www.stardock.com/products/start10/ which cured the problem as well as improving the Start button functionality.
Duplicate of this bug: 1199606
Not all the users using FF40 on Win 7 are affected. Is it a bug in Win 10? Is it triggered by a special theme or settings in Win 10?
I saw the same issue on SuMO and other places. I really think it may be caused by HiDPI + lwtheme
https://support.mozilla.org/en-US/questions/1075202
In other words, I think screenshots would be helpful here.
Too late for 40 but we will take a patch for 41.
I have had this problem and it seems to be related to theme addons.
I have used Littlefox for so long I forgot it wasn't part of FireFox.
It works fine with FreFox 40** under Win 7, Win8.1, but NOT under Win 10. I suspect other theme addons may have the same problem.
(In reply to Loic from comment #5)
> Did you find the root cause? Incompatible add-on? Theme issue? OS updates
> missing?

Certainly in my case it is the Walnut extension . I disable it and the problem disappears.
(In reply to arni2033 from comment #12)
> I saw the same issue on SuMO and other places. I really think it may be
> caused by HiDPI + lwtheme
> https://support.mozilla.org/en-US/questions/1075202
> In other words, I think screenshots would be helpful here.

It's probably bug 1173725.

daveincos, are you using a theme in FF. If yes, which one and does it work normally in safe mode?
https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode
Flags: needinfo?(daveincos)
Gijs, when you will be back from PTO, could you check if this bug might be a dupe of bug 1173725.
(In reply to Loic from comment #16)
> (In reply to arni2033 from comment #12)
> > I saw the same issue on SuMO and other places. I really think it may be
> > caused by HiDPI + lwtheme
> > https://support.mozilla.org/en-US/questions/1075202
> > In other words, I think screenshots would be helpful here.
> 
> It's probably bug 1173725.

That was fixed for 40. Please check with Jared (":jaws") if more reports of this turn up that aren't because of theme add-ons, while I am away.

> daveincos, are you using a theme in FF. If yes, which one and does it work
> normally in safe mode?
> https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-
> mode
See also Bug 1185449

AMO Complete Themes should be modified browser.css for Windows 10.
Going to resolve this as incomplete - if more specific issues turn up we can reopen. Third-party themes can be covered by bug 1185449 .
Status: UNCONFIRMED → RESOLVED
Closed: 5 years ago
Resolution: --- → INCOMPLETE
(In reply to John Clarkson from comment #15)
> (In reply to Loic from comment #5)
> > Did you find the root cause? Incompatible add-on? Theme issue? OS updates
> > missing?
> 
> Certainly in my case it is the Walnut extension . I disable it and the
> problem disappears.
9/9/2015 John Clarkson. Problem with extension Walnut 2 not showing min,max,close now disappeared. Working normally.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.