Open Bug 1524043 Opened 3 years ago Updated 22 days ago

SMO search field of article , When try to input Japanese text using IME, the first character becomes Latin character.

Categories

(support.mozilla.org :: Search, defect)

x86_64
Windows 10
defect
Not set
major

Tracking

(firefox-esr60 wontfix, firefox-esr68 wontfix, firefox-esr78 wontfix, firefox65 wontfix, firefox66 wontfix, firefox67 wontfix, firefox68 wontfix, firefox69 wontfix, firefox70 wontfix, firefox71 wontfix, firefox72 wontfix, firefox73 wontfix, firefox74 wontfix, firefox84 wontfix, firefox85 wontfix, firefox86 affected)

Tracking Status
firefox-esr60 --- wontfix
firefox-esr68 --- wontfix
firefox-esr78 --- wontfix
firefox65 --- wontfix
firefox66 --- wontfix
firefox67 --- wontfix
firefox68 --- wontfix
firefox69 --- wontfix
firefox70 --- wontfix
firefox71 --- wontfix
firefox72 --- wontfix
firefox73 --- wontfix
firefox74 --- wontfix
firefox84 --- wontfix
firefox85 --- wontfix
firefox86 --- affected

People

(Reporter: alice0775, Unassigned)

References

Details

(Keywords: inputmethod, jp-critical)

Unable type Japanese text using IME.
Unable to search with Japanese text.

Reproducible: always

Steps To Reproduce:

  1. Open https://support.mozilla.org/ja/products/firefox?as=u&utm_source=inproduct
  2. Focus search field in the page
  3. Turn IME on
  4. Try スペル (press key s u p e r u)

Actual Results:
When first key(s) is pressed, the page will automatically transition to https://support.mozilla.org/ja/products/firefox?as=u&utm_source=inproduct
So,now, sうぺる in the search field, s is committed, the others are under construction.

Expected Results:
すぺる in the search field, and all characters are under construction.

Summary: When try to input Japanese text using IME, the first character becomes Latin character. → Menu > Help > Firefox Help, When try to input Japanese text using IME, the first character becomes Latin character.
Component: General → Search

Joni Savage,
Hei, Can you please look into this?
Searching SUMO does not work properly for IME user especially Japanese people.

Flags: needinfo?(jsavage)

Hi Alice,

Thank you for reporting this. It sounds like a bug. I'm need info-ing Tasos to find out and we'll discuss it this week.

Flags: needinfo?(jsavage) → needinfo?(tasos)

Regression window:
https://hg.mozilla.org/integration/autoland/pushloghtml?fromchange=0cc692ebfaedfa662505143457825a47a79c3523&tochange=a0de39bcd31848b43bba37cacaa55552decebd14

Regressed by: a0de39bcd318 Masayuki Nakano — Bug 1446401 - Start to dispatch "keydown" event and "keyup" event even during in composition in Nightly and early Beta r=smaug

This problem is triggered by Bug 1446401.
However, The problem is also reproduced on Chrome.
So, I think this is the site problem.

Search field of the top page(https://support.mozilla.org/ja/products/firefox?as=u&utm_source=inproduct) are now fixed.
However, Search field of article(e.g. https://support.mozilla.org/en-US/kb/using-primary-password-sync#firefox:win10:fx84), I can still reproduce the issue on Nightly84.0a1 Windows10.

Summary: Menu > Help > Firefox Help, When try to input Japanese text using IME, the first character becomes Latin character. → SMO search field of article , When try to input Japanese text using IME, the first character becomes Latin character.
Flags: needinfo?(tasos)
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.