Open Bug 593858 Opened 9 years ago Updated 7 years ago

Blank screen/Black Screen when open the Minefield/Mozilla

Categories

(Core :: Graphics, defect)

x86
Windows 7
defect
Not set

Tracking

()

People

(Reporter: ricardoalvcosta, Unassigned)

References

Details

Attachments

(3 files)

User-Agent:       Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-US) AppleWebKit/533.4 (KHTML, like Gecko) Chrome/5.0.375.127 Safari/533.4
Build Identifier: Minefield - Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b6pre) Gecko/20100905 Firefox/4.0b6pre

Blank screen/Black screen when open the Minefield/Mozilla after the last update (i dont know if is the Build - 06/09/2010 or the Night Build - 05/09/2010)!

where have menu, bar address and bookmark toolbar appears blue theme (minefield) and where the websites is loaded is black screen! 

to solve, need to click in the menu, thus find the help and sub-item minefield
help, when the site load, the image appears on the screen! 

the problem is find the menu help and the sub-item minefield help without seeing anything on the screen!

others softwares are ok, and Firefox 3.6.8 working ok too!



Reproducible: Always

Steps to Reproduce:
1. After the lasts updates is Open Firefox / Minefield!
2.
3.
Actual Results:  
blank/black screen appears

Expected Results:  
should a white screen, menus, address bar, 

Windows 7 Home Basic
CPU: Intel Core 2 Duo @ T7400, 2 GB RAM, Intel GMA 965G!
regression from bug 581212, something goes wrong the initialization of the graphics environment. The quickest way to correct it is to maximize the window (or unmaximize it and then maximize it again), for example by double clicking the titlebar, or looking for the icon in the taskbar. It will come back when you restart though.

For the moment, you can also set layers.accelerate-all to false, that will prevent the problem, but also disable the acceleraton.
It was mentioned before, and there various problems with D3D, but I haven't seen a bus only for this. It seems to be related to the users of Intel GMA (some even had crashes, see bug 590695)
Blocks: d3d9-layers
Status: UNCONFIRMED → NEW
Ever confirmed: true
Ricardo, can you go into about:support and copy and paste your Graphics information at the bottom?
I reported the same issue (w/ all data) in bug 581212 comment 10
Component: General → Graphics
Product: Firefox → Core
QA Contact: general → thebes

  Application Basics

        Name
        Firefox

        Version
        4.0b6pre

        User Agent
        Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:2.0b6pre) Gecko/20100906 Firefox/4.0b6pre

        Profile Directory

          Open Containing Folder

        Enabled Plugins

          about:plugins

        Build Configuration

          about:buildconfig

  Extensions

        Name

        Version

        Enabled

        ID

        Microsoft .NET Framework Assistant
        1.2.1
        false
        {20a82645-c095-46ed-80e3-08825760534b}

        Módulo de Segurança - Banco do Brasil
        1.0.14.3
        true
        {87F8774F-B485-47E2-A755-A40A8A5E886C}

        BlockSite
        0.7.1.1
        false
        {dd3d7613-0246-469d-bc65-2a3cc1668adc}

        Adobe Contribute Toolbar
        6.0
        true
        {01A8CA0A-4C96-465b-A49B-65C46FAD54F9}

  Modified Preferences

      Name

      Value

        accessibility.typeaheadfind.flashBar
        0

        browser.places.smartBookmarksVersion
        2

        browser.startup.homepage_override.buildID
        20100906031732

        browser.startup.homepage_override.mstone
        rv:2.0b6pre

        extensions.lastAppVersion
        4.0b6pre

        general.useragent.extra.microsoftdotnet
        ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0E)

        network.cookie.prefsMigrated
        true

        places.history.expiration.transient_current_max_pages
        64123

        print.print_printer
        Brother HL-2140 series (Copiar 1)

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_bgcolor
        false

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_bgimages
        false

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_command

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_downloadfonts
        false

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_edge_bottom
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_edge_left
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_edge_right
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_edge_top
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_evenpages
        true

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_footercenter

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_footerleft
        &PT

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_footerright
        &D

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_headercenter

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_headerleft
        &T

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_headerright
        &U

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_in_color
        true

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_margin_bottom
        0.5

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_margin_left
        0.5

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_margin_right
        0.5

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_margin_top
        0.5

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_oddpages
        true

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_orientation
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_page_delay
        50

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_paper_data
        9

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_paper_height
        11,00

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_paper_size_type
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_paper_size_unit
        1

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_paper_width
        8,50

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_reversed
        false

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_scaling
        1,00

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_shrink_to_fit
        true

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_to_file
        false

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_unwriteable_margin_bottom
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_unwriteable_margin_left
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_unwriteable_margin_right
        0

        print.printer_Brother_HL-2140_series_(Copiar_1).print_unwriteable_margin_top
        0

        privacy.sanitize.migrateFx3Prefs
        true

        privacy.sanitize.timeSpan
        0

  Graphics

        Adapter Description
        Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family

        Vendor ID
        8086

        Device ID
        2a02

        Adapter RAM
        Unknown

        Adapter Drivers
        igdumdx32 igd10umd32

        Driver Version
        8.15.10.1930

        Driver Date
        9-23-2009

        Direct2D Enabled
        false

        DirectWrite Enabled
        false

      GPU Accelerated Layers Enabled
      1/1 Direct3D 9
(In reply to comment #4)
> regression from bug 581212, something goes wrong the initialization of the
> graphics environment. The quickest way to correct it is to maximize the window
> (or unmaximize it and then maximize it again), for example by double clicking
> the titlebar, or looking for the icon in the taskbar. It will come back when
> you restart though.
> 
> For the moment, you can also set layers.accelerate-all to false, that will
> prevent the problem, but also disable the acceleraton.

Hi Jo Hermans, thank you for reply! I try the maximize and unmaximize, but nothing change, double click in taskbar too not working!

Only way to fix is when access webpage, the easy way is in Help > Minefield Help or in bookmark in bookmark toolbar (but, all my bookmark in the bookmark toolbar = RSS :( )
i found a palliative solution: 

before i used the option "when a minefield start" to "show a blank page" to not carry any website and the black screen not disappeared even load a website!

now i modified the option to "show my home page" and 2 seconds after start the Minefield the black screen disappears!!
Duplicate of this bug: 595444
I have the same problem with windows XP Pro SP3 X86
@(In reply to comment #11)
> *** Bug 595444 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Are you sure that this is a dup of bug 595444? Bug 595444 sounds very much like my problem, while this one seems to be a bit different. Having an Intel graphics card they are most likely related.
(In reply to comment #13)
> @(In reply to comment #11)


I also have an Intel graphics card [Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family]
Same issue here, cannot even remove the black screen with the workarounds proposed. Only safe mode works.

INTEL GME965 on laptop with latest Intel drivers available (6.14.10.5218)

about:support info

Graphics
        
Adapter Description
Vendor ID0000
Device ID0000
Adapter RAM Unknown
Adapter Drivers Unknown
Driver Version
Driver Date
Direct2D Enabled false
DirectWrite Enabled false
GPU Accelerated Windows0/1
Forgot to add the system is XP Pro w SP3.
Disabling hardware acceleration through options/advanced menu while in safe mode also allowed normal mode to work
Is this bug still valid or is this fixed by fixing bug 593678?
I haven't seen it since. My graphics card is now being ignored for GPU acceleration, as expected.

  Graphics

        Adapter Description
        Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family

        Vendor ID
        8086

        Device ID
        2a42

        Adapter RAM
        Unknown

        Adapter Drivers
        igxprd32

        Driver Version
        6.14.10.4990

        Driver Date
        9-11-2008

        Direct2D Enabled
        false

        DirectWrite Enabled
        false

      GPU Accelerated Windows
      0/1
(In reply to comment #17)
> Is this bug still valid or is this fixed by fixing bug 593678?

I've run into this the past two mornings on my work PC.  I updated yesterday to 20101004031228, and I still had a blank screen when I came in this morning.

I have connected to my work PC remotely with Remote Desktop both of the past two nights.  I wonder if that's related.  I'll leave things alone tonight, and won't connect with RDP, and see how it is tomorrow morning.
(In reply to comment #19)
> (In reply to comment #17)
> > Is this bug still valid or is this fixed by fixing bug 593678?
> 
> I've run into this the past two mornings on my work PC.  I updated yesterday to
> 20101004031228, and I still had a blank screen when I came in this morning.
> 
> I have connected to my work PC remotely with Remote Desktop both of the past
> two nights.  I wonder if that's related.  I'll leave things alone tonight, and
> won't connect with RDP, and see how it is tomorrow morning.

Yeah, I think that's a separate problem related to RDP issues we might have on Windows XP.
(In reply to comment #20)
> Yeah, I think that's a separate problem related to RDP issues we might have on
> Windows XP.

OK, cool.  Bug 594407.  I'll add some comments over there.
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.