Writing text before signature in message compose window, text has the same style as signature

RESOLVED WORKSFORME

Status

Thunderbird
Message Compose Window
RESOLVED WORKSFORME
6 years ago
5 years ago

People

(Reporter: Tobbi, Unassigned)

Tracking

Firefox Tracking Flags

(Not tracked)

Details

(Reporter)

Description

6 years ago
Once you added a signature to the message compose window and try to write before the signature (before the triple ---'s), you can find that the same style that's applied to the signature, then gets applied to the text written before the signature.

Comment 1

6 years ago
Which version? See bug 762413, it makes a difference where your signature is placed on replies, but that specific bug should be fixed in 13.0.1.

If you mean bug 762413 comment #15 for any text manually placed before the "-- " signature separator, nothing has been done about that issue yet.
Duplicate of this bug: 766520

Comment 3

6 years ago
Since I put a lot of effort into describing bug 766520, I'll copy and paste that into here (hope this is OK).

This bug is a variant on bug 762413, which was new in TB 13 and fixed in TB 13.0.1. Although that bug is now fixed, I have seen a variant of it still present in TB 13.0.1 on Windows at least which I describe below. I'm pretty sure this bug was new in TB 13 so is likely closely related to bug 762413 which was also new in TB 13, although I don't have an easy way to test. I also haven't tested in Seamonkey, so I don't know whether this should really be place in Mailnews Component.

Steps to reproduce, in TB 13.0.1 for Windows, starting from a brand new TB profile:

1, Click "Skip this and use my existing email" and setup access to email (in my case, IMAP to a MS Exchange server, but I don't think this matters)
2, Tools, Account Settings
3, Important: Leave the signature box blank
4, Composition & Addressing:
	a, Untick "Compose messages in HTML format"
	b, Tick "Automatically quote the original message when replying"
	c, Choose "start my reply above the quote"
	d, and place my signature "below my reply (above the quote)"
5, Click OK, then go into Tools, Account Settings again (important to do this rather than just clicking on the account name in the top-left, as you want the identity that you're just about to setup to have the same composition settings as the main account)
6, Click Manage Identities, then Add
7, Fill in a new name and email address (doesn't really matter what, but presumably must be different to the other email address)
8, Fill in "test" in the signature
9, OK, Close
10, Click Write
11, Change the From address to the one that you made in the additional identity
12, Tab into the message body and observe that there are no blanks lines above the signature, and that message body text placed above the signature is grey

The important thing about the above, and what is different from bug 762413, is that the problem only shows up if the main account has a blank signature, and an additional identity has a non-blank signature. (Incidentally, you will also notice while doing step 12 the appearance of bug 118050 - "Caret (cursor) is positioned after the signature if you change the identity (From: address)").
Assignee: nobody → mconley
Thanks John - I believe this bug has been fixed in Thunderbird 14+.

Can you please test the latest Thunderbird 14 beta and confirm?

http://www.mozilla.org/en-US/thunderbird/all-beta.html

Comment 5

6 years ago
Hi Mike,

I can confirm that this bug is indeed fixed in TB 14 beta. Thanks. (Bug 118050 is still present, though!)

Comment 6

6 years ago
(In reply to rsx11m from comment #1)
> If you mean bug 762413 comment #15 for any text manually placed before the
> "-- " signature separator, nothing has been done about that issue yet.

This is still reproducible in aurora builds, though.
(Reporter)

Comment 8

5 years ago
This looks fixed to me in latest stable.
Status: NEW → RESOLVED
Last Resolved: 5 years ago
Resolution: --- → FIXED

Comment 9

5 years ago
->WFM (as we don't know what patch fixed it)
Assignee: mconley → nobody
Resolution: FIXED → WORKSFORME
You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.